El Museu de Manresa se suma a la celebració de la primera Setmana de l’Art a Catalunya, una iniciativa organitzada per primera vegada per l’Associació de les Galeries d’Art de Catalunya (GAC). Del 25 de novembre al 3 de desembre, es duran a terme nombroses activitats, exposicions i vistes comentades arreu de tot Catalunya.Amb motiu d’aquesta iniciativa a Manresa s’ha organitzat una visita comentada de l’exposició "El que diuen les pedres callen els arbres" de Jesús Galdón a l’Espai Memòries 2 (eMM2-magatzem lapidari) del Museu de Manresa. Serà una visita comentada entre l'artista i el periodista i reporter de guerra Plàcid Garcia-Planas, i oberta al diàleg que pugui sorgir entre tots els assistents.

Jesús Galdón, artista multidisciplinari català, ha desenvolupat la seva trajectòria artística al voltant de la memòria, el patrimoni i la idea de continuïtat cultural. Plàcid Garcia-Planas, periodista català i exdirector del Memorial Democràtic de Catalunya, ha estat testimoni com a reporter internacional de La Vanguardia de nombrosos conflictes bèl·lics.

La visita es realitzarà el diumenge 28 de novembre de 2021, a les 11 h i començarà a l’espai 1552 (Carrer Mestre Blanch, 4, Manresa) i continuarà al magatzem lapidari, a la Plaça de la Reforma s/n. A més, durant tot el matí es podrà visitar l’espai lliurement de 10 a 14 h. La visita és gratuïta, però caldrà inscriure prèvia a aquest enllaç o bé enviant un correu al Museu (museu@ajmanresa.cat).

1a edició de la Setmana de l’Art

La Setmana de l’Art de Catalunya neix amb la voluntat d’apropar les arts visuals al conjunt de la població, amb un centenar d’activitats que ompliran l’agenda cultural arreu de Barcelona i el país, amb l’objectiu de posicionar l’art com un element central de l’ecosistema cultural al llarg i ample del país, fomentar-lo entre les noves generacions, afavorir la interrelació entre els agents expositius públics i privats i subratllar el paper rellevant que les galeries d’art tenen com a transmissors dels seus valors formatius són els tres eixos sobre els quals pivota la Setmana de l’Art a Catalunya.

La voluntat de les GAC a l’hora de plantejar aquesta iniciativa és facilitar el diàleg entre les entitats que treballen, tant a Barcelona com en el conjunt de Catalunya, amb el seu públic. És per això, que a banda de les galeries d’art associades que s’estenen arreu del territori, la Setmana de l’Art comptarà amb la participació d’una quarantena de museus, fundacions i centres d’art.