Les autores manresanes Imma Cortina i Montserrat Vilarmau participen en el llibre de relats Oceà de contes, que presenten aquest divendres (18 h) a la Llibreria Abacus de la capital bagenca, en un acte organitzat conjuntament amb Terra Ignota Ediciones. El volum, prologat per Jordi Serra Fabra, conté setze contes de deu escriptors i és el segon títol del col·lectiu format per un seguit d’escriptors que es van conèixer en els cursos d’escriptura de l’Ateneu Barcelonès.

«Tots hem tingut plena llibertat per escriure al nostre aire, l’únic element comú és el mar», explica Cortina, que en 2018 ja va ser part, juntament amb Vilarmau, del primer llibre de relats, Xocolata espessa. «Hi ha contes de gènere negre, reivindicació social, temes d’actualitat com l’especulació immobiliària i la immigració, les relacions humanes i, fins i tot, amb context històric», afegeix.

Escrits en castellà i en català, depenent de la llengua habitual de cadascun dels autors, els relats d’Oceà de contes tenen en «l’heterogeneïtat» un dels seus principals atractius, ja que el lector pot gaudir amb tons i estils diversos, alguns més irònics, d’altres més tendres, eròtics, ...

«Quan t’agrada un autor, si compres un llibre de contes seu ja vas predisposat a que t’agradin», comenta Cortina, «i en aquest cas hi ha moltes firmes diferents i el lector pot pensar que és difícil que t’agradin tots els relats. Però jo ho veig d’una altra manera, Oceà de contes és un mosaic literari, i el lector té, de costat, estils i mirades diferents».

En l’acte d’aquest divendres també hi serà Feliu Torrents. Els altres set autors són Albert Fco. Martín, C. D. Casino, Eva Gavilán, Isabel Egea, Lola Toledano, Maria Carme Nogués i Salvador Casas.