L’octubre passat va fer 100 anys que el músic Joan Roure Jané va néixer. Tot i ser andorrà i resident a Solsona, va mantenir un estret vincle amb la ciutat bagenca de Cardona, del qual n’ha quedat un important corpus d’arranjaments i de composicions que ja formen part de l’imaginari musical cardoní, així com nombroses petjades en programes, imatges i documents que el musicòleg Ovidi Cobacho Closa ha mirat de resseguir i de recopilar en un estudi.

Així doncs, la ciutat celebrarà, el proper 8 de desembre, la cloenda d’aquest any commemoratiu i dedicarà una vetllada en record del músic.

L’acte tindrà lloc la Diada de la Puríssima a 2/4 de 7 de la tarda a la Cripta dels Sants Màrtirs de Cardona, i serà d’entrada lliure. A banda de desgranar la seva activitat musical, es projectaran imatges i enregistraments audiovisuals recuperats de diferents arxius. Pocs dies després és previst que la Coral Cardonina també se sumi a l’homenatge del mestre Roure dedicant-li una part del seu 61è Tradicional Concert.