Ronnie Spector, cantant i fundadora del mític grup The Ronettes, va morir aquest dimecres de càncer als 78 anys a Connecticut, segons ha informat la seva família en un comunicat.

Veronica Yvette Bernett, el nom real de Ronnie, serà recordada juntament amb el seu grup especialment per dos èxits, "Be my baby" i "Baby I love you", que han estat versionades en mil i un estils diferents per altres formacions durant dècades.

La cantant era l'ànima de The Ronettes, un dels "grups de noies" de més èxit dels anys 60 i 70. El trio, nascut al barri novaiorquès de Harlem el 1957, el completaven la germana de Ronnie, Esthelle, i la seva cosina Nedra Talley.

Gran part de la seva fama els va arribar quan es van vincular al famós Phil Spector, autèntic rei Midas de la música pop, que es va casar amb Ronnie (d'aquí el seu cognom de casada) en un matrimoni que va durar fins al 1972.

"El nostre estimat àngel terrenal, Ronnie, ha deixat avui aquest món després d'una breu batalla amb el càncer. Va estar (acompanyada) per la seva família i als braços del seu marit, Jonathan", ha relatat en un comunicat la família, que ha demanar intimitat en aquests moments i ha promès "una celebració de la vida de Ronni i de la seva música que serà anunciada més endavant".

La família precisa que Ronnie va demanar que en lloc de flors, qui ho vulgui aporti donatius als refugis locals de dones o al Fons del col·legi indi americà.

"Ronnie va viure la vida amb brillantor als ulls, una actitud orgullosa, un sentit de l'humor genial i un somriure a la cara. Estava plena d'amor i gratitud", conclou el text la família.