El Grup de Recerca Humanística de l’Institut Cal Gravat (GREHVAT.0) -nascut amb l’objectiu d’aprofundir en la investigació del patrimoni artístic i cultural de l’entorn més immediat- inaugurarà, divendres 21 de gener, una mostra dedicada al Grup 13 en la qual han estat treballant des del setembre. La mostra, que es podrà veure a la Casa Lluvià, coorganitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Manresa, vol ser un homenatge a aquest col·lectiu de pintors integrat per alguns dels noms més destacats del panorama artístic de la capital bagenca d’ençà de la segona meitat del segle XX.

Andreu Argelich, Joan Caballé, Jaume Casacuberta, Salvador Clotet, Andreu Descals, Josep Fornells, Mario García, Antoni March, Josep Mª Massegú, Oriol Olivé, Maurici Pla, Rodrigo Rodríguez, Antoni Sala, Ramon Salisi, Joan Sallent, Lluís Sanz, Josep Mª Sarrate, Francesc Serrano, Antoni Sivillà, Josep Vila Closes i Isabel Vila Prat són els vint-i-un pintors que van participar en les exposicions (14) organitzades al llarg d’una vintena d’anys.

Durant aquests mesos, el col·lectiu ha entrevistat als membres que encara són vius o bé als amics i als familiars dels difunts i ha fet una recerca als fons del Museu i l’Arxiu Comarcals, a la Biblioteca del Casino i l’hemeroteca dels mitjans de premsa comarcals i locals. Un treball que donarà cos als continguts que podran veure’s en aquesta exposició antològica d’homenatge i que han de servir per nodrir una publicació sobre el tema. Els integrants del col·lectiu GREHVAT.0 són els universitaris Alba Quirós, Laia Alsina, Marta Puig i Òscar Casado, tots ells exalumnes de l’Institut Cal Gravat, dirigits pel professor Ovidi Cobacho Closa.