Per commemorar els 60 anys d’història de l’entitat, Òmnium Cultural ha produït l’exposició “60 anys de lluita i compromís”, un repàs en imatges dels moments més crucials de l'entitat, nascuda el 1961 en un moment històric marcat per la censura i la persecució de la cultura catalana.

L’objectiu, en aquell moment, era defensar i promoure la llengua i modernitzar la cultura catalana davant la persecució franquista i, des d’aleshores, Òmnium ha seguit treballant en la defensa de la llengua i la cultura catalanes, la cohesió social com a eix vertebrador de la societat i els drets i les llibertats de la ciutadania com el dret a l’autodeterminació. Actualment, l’entitat aplega uns 190.000 socis i sòcies, xifra que la converteix en l’associació cívica i cultural més important de Catalunya i de les primeres d’Europa. La seu territorial d’Òmnium Anoia, que es va crear el 1970, compta actualment amb 3.266 persones associades.

L’exposició es pot visitar des d’aquest dijous 20 de gener i fins el 12 de febrer a la Biblioteca Central d’Igualada, situada a la plaça de Cal Font, en l’horari habitual de la Biblioteca. A més, la seu de l’entitat situada a la Sala l’Empremta del carrer de Santa Maria número 12 es manté oberta cada dia de dilluns a divendres de 19h a 20.30h, per atendre consultes i vendre marxandatge.