L’escriptor Vicenç Villatoro, actualment director del Memorial Democràtic, oferirà una xerrada sobre la veritat en la societat de la informació, en el marc de l’acte de lliurament del premi Lluís Espinal de periodisme social i denúncia. La trobada tindrà lloc avui a les 19 h al Teatre Casal Cultural de Sant Fruitós de Bages, i l’entrada és lliure amb invitació que es pot descarregar a codetickets.com.

El nou certamen que organitza l’Ajuntament de Sant Fruitós neix amb la voluntat de reconèixer la recerca periodística en el camp de la denúncia social, i té dues categories: professional (dotat amb 2.000 euros) i juvenil (500 euros). El jurat està format per professionals de la comunicació, de l’àmbit educatiu i representants de la comissió Lluís Espinal

L’acte d’aquesta tarda tindrà la presència de la cònsol de Bolívia, Maya Davy Nemtala, i del cònsol general de Bolívia a Barcelona, Martín Bazurco. Durant la vetllada es llegirà el veredicte d’un premi que vol reconèixer el paper del periodisme d’investigació que contribueix a posar de manifest algun aspecte de la realitat social amb mirada crítica. Tal i com s’indica des de l’organització, es vol «potenciar el sentit crític del periodisme i la defensa dels valors socials i/o la denúncia de situacions de vulneració dels drets fonamentals». La intenció del consistori és que siguin bianuals.