Les entrades per a l’espectacle musical ‘Enecus’, inspirat en la transformació d’Ignasi de Loiola, ja estan a la venda a la pàgina web del Kursaal, a les taquilles del teatre i a la web de Manresa 2022. Fins al dia de Sant Jordi es vendran a un preu reduït de 8 euros. A partir de llavors, el preu únic de l’entrada serà de 12 euros. La producció, cent per cent manresana, s’estrenarà el 17 i 18 de setembre a la Sala Gran del Teatre Kursaal de Manresa.

A través d’aquesta obra, es pretén donar una lectura artística contemporània a la figura d’Ignasi de Loiola i, al mateix temps, reivindicar el talent artístic que hi ha a la ciutat. Per aquest motiu, l’espectacle compta amb manresans de renom. L’actor Jordi Figueras interpreta el personatge central, Enecus. L’acompanyen Celeste Alías, Marta Valero, Xavier Mestres, Salva Racero i Natxo Tarrés. El guió i la direcció de l’espectacle són d’Enric Llort. I la composició musical la signa Xavier Mestres.

Concebut des d’una òptica actual i des d’una estètica contemporània, l’espectacle s’aparta de convencionalismes escenogràfics, endinsant-se en la capacitat de transformació de les persones en un món canviant i líquid que demana redescobrir-nos. Enecus és un home que ha hagut de lluitar contra el vertigen de l'oblit personal, el fred de la soledat, també espiritual, i la foscor del forat on es troba. Lluny de la vida, fora del camí, apartat de tothom. També d'ell mateix. Lluites internes i externes per defugir els paranys morals que l'encotillen, i la por de retrobar-se conscient dins del món, el duen a descobrir-se, a compartir aquest nou jo des de la senzillesa, la complicitat, l'autenticitat i l'agraïment.