El Tempus Trio, compost per Maria Tió (violí), Ferran Bardolet (violoncel) i Ricard Rovirosa (piano), és la primera formació que es beneficia de la residència artística que posa en marxa Joventuts Musicals de Moià, una entitat que celebra el seu primer quart de segle recuperant algunes de les activitats que la pandèmia va aturar i engegant nous projectes que consoliden la capital del Moianès com un dels principals focus musicals i culturals de les comarques de la Catalunya Central.

«És una oportunitat fantàstica», va explicar ahir Rovirosa sobre el vincle que durant els tres propers anys unirà Joventuts Musicals de Moià amb un grup que actualment també és companyia resident al Palau Mirabell de Salzburg. «Fa vint-i-cinc anys vam començar a ajudar a projectar el talent d’intèrprets joves del país com el Quartet Casals, Albert Guinovart i Daniel Ligorio, entre altres», va indicar Nona Arola, responsable de l’entitat moianesa: «Ara amb la residència volem contribuir al creixement d’una formació ja molt consolidada com el Tempus Trio, que ha obtingut premis molt importants».

Una de les virtuts de la iniciativa és la projecció pública de la residència: el trio oferirà diverses activitats de cara a la ciutadania, com el concert que tindrà lloc el 23 de juliol en el marc del Festival Viñas de Moià. Així mateix, seran professors del Campus Musical del Moianès, que se celebrarà del 23 al 31 de juliol i «ja té una quarantena d’inscrits, de molt nivell».

Del 4 al 5 de novembre, el grup tornarà a Moià, on faran estades d’assaig en diferents moments de l’any, per dur a terme una activitat pedagògica amb les escoles de la localitat, un assaig i col·loqui obert al públic i un concert de la temporada de Joventut Musicals. Properament s’aniran programant altres activitats.

D’altra banda, Joventus Musicals de Moià engegarà dissabte vinent la 9a edició del Cicle Joves Talents Maria Vilardell, amb la presència d’Adrià Perea i Sara Serrano (piano) (16 d’abril), Maria Juste (piano) i el Trio Defilló (30 d’abril), Carlos Bujosa (piano) (14 de maig) i Ainhoa Díez (piano) i el Quartet Tomàs (21 de maig).