La sèrie "Servir y proteger" comptarà amb el bagenc Jan Buxaderas (Aguilar de Segarra, 2000) entre el seu elenc. L'actor i cantant de la Catalunya Central s'incorpora a una ficció diària que ja compta amb una trajectòria pràcticament de 1.200 capítols i sis temporades. La incorporació li arriba després de la temporada del musical Grease, a Madrid, en el que ha interpretat el paper de Kenickie, que ha alternat amb Danny, el protagonista masculí de l'espectacle.

Buxaderas és un dels talents emergents del teatre musical amb només 21 anys. A partir d'ara, a mitja tarda, apareixerà a les pantalles de l'estat com a Marcos, el fill gran del cap de policia Emílio Bremón (Juanjo Artero). Ambdós viuran una situació familiar complicada que hauran de superar, segons han explicat els guionistes.

La producció aborda la vida quotidiana d'una comissaria d'un barri del sud de Madrid. La vida quotidiana guanya terreny en un entorn que, a banda de garantir la seguretat de la ciutadania, està replet d'històries.

Buxaderas es va formar inicialment a l'escola manresana de musicals MTM i posteriorment a l'escola professional de formació d'actors Aules, que dirigeix Daniel Anglès. Havia participat, entre d'altres, al musical "Sonrisas y làgrimas" i a la sèrie catalana de TV3 "Com si fos ahir". De moment, Buxaderas es va traslladar a Madrid per viure l'experiència de Grease, que ha tingut un notable èxit de públic des de la reobertura dels teatres, y continuarà en els propers mesos amb projectes artístics a la capital espanyola.