El Gran Teatre del Liceu ha presentat aquest dijous la plataforma digital ‘Liceu+ Live’, es tracta d’una iniciativa que permetrà veure títols de la temporada artística amb una experiència de visionat “excel·lent” des de qualsevol lloc del món, ja sigui en directe o amb una versió especial editada. Per accedir a la plataforma el Liceu habilitarà abonaments digitals que oferiran cada temporada 5 òperes que estaran disponibles al llarg de dues temporades. La de 2022 i 2023 el ‘Liceu+ Live’ oferirà ‘Il trovatore’ de Verdi, ‘Il trittico’ de G. Puccini, ‘Tosca’ de G. Puccini, ‘Macbeth’ de Verdi i ‘Manon’ de J. Massenet. Tècnicament es compta amb 7càmeres 4K i un so compatible amb Dolby 5.1.

Segons han explicat, les retransmissions en directe tindran un mestre de cerimònies que oferirà informació rellevant de l’òpera o conversarà amb algun dels protagonistes. També s’oferiran subtítols en català, castellà, anglès i en l’idioma original de l’obra. L’oferta es completa amb un xat on un moderador anirà comentant en directe la funció.

A banda de l’emissió en directe, la plataforma posarà a disposició dels abonats una versió premium, amb les òperes editades que es podran veure tantes vegades com es vulgui. L’espectador podrà escollir amb quina de les càmeres de la realització veu l’òpera i es podrà fer seguiment de la partitura en paral·lel a la representació. També s’inclouran comentaris artístics i musicals.

L’abonament digital té un preu promocional de 40 euros per temporada. Després de la promoció passarà a 60 euros. Un abonament permet veure les cinc òperes en versió directe, en versió premium i tot el contingut de ‘Liceu +’.

El projecte s’ha impulsat a través de la plataforma audiovisual del Liceu amb la col·laboració del grup Mediapro.