La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i la Cambra del Llibre i el Gremi de Llibreters de Catalunya han anunciat aquest dilluns després de la reunió conjunta que la desena de parades d'editorials i llibreries afectades pel temporal a Barcelona, més una de Sabadell i una altra a Badalona, podran acollir-se a una línia d'ajuts. En paral·lel, el Gremi aglutinarà afectacions a altres parades, que també tindran compensacions. En la trobada també s'ha confirmat la celebració de la festa literària Llibrestiu per tercer any consecutiu. El sector ha reiterat, a l'espera de les dades consolidades, que la facturació d'aquest Sant Jordi "agredolç" serà similar a la del 2019 i que, sense el temporal, hauria estat "el millor de la història"

La primera línia de treball per al gremi i la conselleria serà buscar solucions a les parades que "no van poder continuar treballant" i que tenen llibres "destruïts" i mirar si alguns poden tenir un "segon ús". "A partir d'aquí, valorarem què fer", ha afegit Patrici Tixis, president de la Cambra del Llibre, que ha qualificat la trobada amb el Govern de "molt positiva".

Segons ha avançat Garriga, que ha qualificat el Sant Jordi com la festa de Catalunya "més excepcional", els ajuts es podrien avaluar comparant-t'ho amb la facturació del 2019, tot i que és una tessitura que encara no ha donat per confirmada.