L’actor Juan Diego (Bormujos, Sevilla, 1942) ha mort aquest dijous als 79 anys a Madrid després d’una llarga malaltia, segons han confirmat fonts familiars. En la seva llarga trajectòria en les arts escèniques, com a mestre d’actors, destaquen el Premi Goya al millor actor i la Concha de Plata al Festival de Cine de Sant Sebastià per ‘Vete de mí’ (2006).

La popularitat d’aquest actor sevillà va traspassar fronteres per la seva interpretació en ‘Los Santos Inocentes’, de Mario Camus, el 1984. Juan Diego es va especialitzar en la interpretació de personatges amb un caràcter fort, un secundari de luxe que tots els directors volien tenir a les seves ordres. Després de ‘La corte de Faraón’ i ‘Dragón Rapide’, en què va interpretar el general Franco, va aparèixer a ‘París-Tombuctú’, l’última pel·lícula de Luis García Berlanga, que li va valer un goya com a millor actor de repartiment.

Va treballar a les ordres de José Luis García a ‘You’re the one’ i va començar el segle rodant quatre films, ‘Fugitivas’ (2002), ‘Torremolinos 73’ (2003) i ‘El séptimo día’ (2004), sobre la matança de Puerto Hurraco, i posteriorment‘La vida que te espera’, de Manuel Gutiérrez Aragón. També se'l coneix pel seu paper a 'Los hombres de Paco' (2005).