L’Espai Plana de l’Om de Manresa inaugura avui (18 h) la instal·lació Mare, de MireiaTysoe, una artista britànica establerta a Manlleu. És la segona de les propostes seleccionades per a l’edició 2022 del programa «Contemporanis» de la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central (TAVCC), dedicat als artistes emergents del territori. La inauguració comptarà amb la presència de l’artista, els organitzadors i la representació de l’Ajuntament de Manresa. Durant tota l’exposició (fins al 29 de maig), l’artista oferirà visites guiades que caldrà concertarles prèviament a través del correu electrònic contemporanis@tavcc.com.

La instal·lació Mare forma part d’Skin (Pell), una sèrie que consta principalment d’estructures cobertes de mitges cosides a mà. Les corbes orgàniques, el tacte i el color recorden la pell. Les mitges creen una estructura delicada, translúcida, alhora que impenetrable. En moltes de les escultures la malla que formen les mitges s’assembla a una teranyina o matriu, traçant una línia que marca el límit entre un interior complex i estratificat i l’espai obert i il·limitat que l’envolta. Una representació del nostre espaiíntim i la connexió que s’estableix entre l’interior i l’exterior.

Mireia Tysoe (1982) va néixer i créixer a Anglaterra abans de traslladar-se a viure a Catalunya l’any 2005. És llicenciada en Disseny pel Goldsmiths College (Universitat de Londres) amb Màster en Artteràpia (UB). La mostra es podrà visitar de dimarts a diumenge de 17.30 a 20.30 h