Del 14 al 21 de maig, els museus de Manresa se sumen al Dia Internacional amb un programa que inclou jornades de portes obertes, visites guiades, exposicions, jocs, tallers i conferències, totes gratuïtes, amb l’objectiu de posar en valor els equipaments museístics de la ciutat. Entre les novetats d’aquesta edició destaca un espectacle de màgia matemàtica a càrrec de Màgic Pol (Museu de la Tècnica); una visita guiada a l’exposició El que diuen les pedres callen els arbres (Magatzem lapidari del Museu de Manresa); la presentació del projecte educatiu «Accions Intregradores–Umanresa» (Museu de Manresa); la conferència «Josep Noguera i Farreras i la renovació de la indústria tèxtil» (Museu de la Tècnica); l’exposició fotogràfica Petjades del temps (Casa Lluvià); la presentació de la ruta dels fets del 1932 i conferència a càrrec de Josep Quevedo, que permetrà fer una ruta a peu o amb BTT pels punts on va tenir lloc la revolta obrera del 1932.

Una altra proposta singular d’enguany és El joc dels museus, a partir d’una història que relaciona 7 peces dels 7 equipaments museístics de Manresa, de les quals s’hauran d’aconseguir els cromos. Els fulletons amb la història es podran trobar als diferents equipaments museístics de la ciutat, al Centre Cultural el Casino i a l’Oficina de Turisme de Manresa. Les imatges de les peces es podran aconseguir a l’equipament museístic corresponent. Fins al dia 30 de juny es podrà presentar el fulletó de la història completa amb les imatges a qualsevol dels llocs indicats més amunt per poder optar a un premi.

El programa d’activitats (vegeu dies i horaris a manresa.cat) és promogut per l’Ajuntament de Manresa, però gràcies a la col·laboració de tots els equipaments museístics de la ciutat i la participació activa d’institucions i entitats. El Dia Internacional dels Museus (DIM) l’organitza al voltant del 18 de maig el Comitè Internacional dels Museus (ICOM) des de l’any 1977. En aquesta edició, el lema d’aquesta celebració és «Els museus tenen el poder de transformar el món que ens envolta».