El Museu de la Tècnica acollirà dimecres que ve (19 h) un acte de reconeixement al prestigiós enginyer, emprenedor, inventor i promotor tèxtil manresà Josep Noguera i Farreras (València, 1903-Barcelona, 1990). Durant l’acte, l’historiador de Terrassa Manuel Márquez Berrocal parlarà de «Josep Noguera i Farreras i la renovació de la indústria tèxtil».

Josep Noguera i Farreras, membre d’una nissaga familiar manresana vinculada al tèxtil, va viure a Manresa del 1907 al 1925, quan va fugir de la ciutat en plena dictadura de Primo de Rivera en ser buscat per la policia. Instal·lat a Manchester seguint les directrius de l’industrial sabadellenc Ferran Casablancas, per al qual treballava, es convertiria aviat en un referent internacional de la innovació de la indústria tèxtil.

Noguera va dedicar tota la seva vida a la investigació, experimentació, divulgació, invenció i a la creació de multitud de patents que van revolucionar el món tèxtil internacional. Al llarg de la seva vida va rebre diversos reconeixements, el darrer dels quals el de ser investit doctor honoris causa per la Universitat Politècnica de Catalunya el 1989.

L’acte, que s’inclou en el Dia Internacional dels Museus, l’organitzen l’Ajuntament de Manresa, l’Arxiu Comarcal del Bages, el Centre d’Estudis del Bages, Museu de la Tècnica de Manresa-Parc de la Séquia, UPC de Manresa, la demarcació de la Catalunya Central del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya i l’Associació Memòria i Història de Manresa.