A Torí va quedar en tercer lloc, però des de dissabte, l'olesana Chanel Terrero es mou pel món com una veritable guanyadora. I això que el camí fins al podi de la 66a edició d’Eurovisió va començar amb forces pedres al camí i fins i tot insults a les xarxes socials. La seva elecció al Benidorm Fest al gener passat va estar rodejada de polèmica i no va agradar a molts telespectadors, que havien votat per les Tanxugueiras o Rigoberta Bandini. Ara, però, tot allò queda lluny i Chanel viu un moment de màxima felicitat.

Encara dalt d’un núvol, la cantant ha passat aquest matí per l’estudi del Prado del Rey de RTVE per respondre a les preguntes dels periodistes i a les polèmiques en una roda de premsa. Abans, havia estat aclamada com a reina indiscutible de les festes de Sant Isidre madrilenyes. 

«No hem treballat per fer callar ningú», ha arrencat Chanel per posar punt final a qualsevol polèmica sobre la seva elecció. I a continuació ha reivindicat que, «el que vam fer dalt de l'escenari no s'aconsegueix per art de màgia. Cal treball, energia i molta il·lusió».

«La foto final no brillaria tant sense l’equip de vestuari, so, il·luminació...», ha insistit la cantant, sempre donada a conjugar l’èxit en primera persona del plural. Les dades són eloqüents: més de 7, 7 milions d’espectadors, que suposa un 50% de ‘share’, amb pics de fins al 70%, i més de 15 milions acumulats. En el camp digital són més de 64 milions de visualitzacions en vídeo, un increment del 989% respecte del 2021, fet que la col·loca com la segona més vista d'entre tots els candidats amb 9 milions. Davant d’això, la cantant no para de repetir una vegada i una altra: «Què fort!» i segueix sense baixar del núvol.

Chanel Terrero, amb els seus ballarins d'Eurovisió EFE/Kiko Huesca

Insisteix que no pensa en els qui van criticar la seva elecció al Benidorm Fest: «Soc una dona positiva que mira el costat bo de les coses. No hem treballat per fer callar ningú. Hem treballat perquè som professionals i per la candidatura. S’han col·locat les coses al seu lloc. Però no hem enviat cap missatge», remarca. Però continua fent callar boques. I modificant opinions. Com la de Cristiano Malgioglio, que va dir un desafortunat comentari a la RAI demanant que no votessin Chanel perquè era una còpia barata de Jennifer Lopez, i que li demanava disculpes mitjançant un vídeo projectat durant la roda de premsa. «Soc aquí per demanar-te disculpes, perquè el meu comentari ha sigut mal interpretat. Mai ha sigut la meva intenció ofendre’t. No he animat l’audiència italiana. No m’agrada el que s’està dient a Espanya. Estic molt trist. Si alguna cosa t'ha molestat, no era la meva intenció. Disculpa’m. La cançó segur que té un èxit mundial», deia l’italià. I, tot seguit, la cantant ha rebut un ram de roses com a disculpa.

Quant a la polèmica sobre l’error en el recompte de vots en alguns països que podria col·locar la representant espanyola al segon lloc, darrere d’Ucraïna, en lloc del tercer, l’artista l’ha deixat en mans de qui ho ha de gestionar. «Sincerament, nosaltres hem fet la nostra feina i ja està. El que hagi de passar passarà» . Per la seva banda, María Eizaguirre, directora de comunicació de RTVE, ha aclarit que l’ajust de dades s’ha fet en altres ocasions. «RTVE vol aclarir qualsevol dubte: hem estat en contacte amb l’organització. Però per a nosaltres el resultat és el que és. No està en joc la segona plaça per a Espanya», ha insistit. «Ens sentim guanyadors», ha emfatitzat.

Així mateix, quant a si sentia que el triomf d’Ucraïna no havia sigut just per no respondre a motius merament musicals, sinó solidaris, la cantant assegurava: «El mateix dia de la final em vaig llevar amb la cançó al cap. Són uns artistes que van pujar a l’escenari com nosaltres. Estem contents amb la nostra posició i no ens fixem en les altres coses». I ha acabat la roda de premsa com ja és costum: ballant.