L'Estival de Jazz d'Igualada arriba a la desena edició del 9 al 19 de juny amb una varietat d'espectacles que aniran des del swing clàssic fins a espectacles que incorporen la poesia i la literatura. Un dels plats forts del certamen és la proposta 'Carta Blanca', que cada edició ofereix l'oportunitat a un músic de crear una obra nova que es cristal·litza en un disc de la discogràfica Underpool.

Enguany el músic escollit és Òscar Domènech, bateria d'Esparreguera però amb lligams a l'Anoia. En aquesta edició també torna el Picnic Jazz al Parc de Vallbona, que oferirà una jornada de música a l'aire lliure "en un ambient distès i familiar". Un dels impulsors, Roger Tarragó, ha explicat que en total hi haurà 11 concerts durant els 7 dies que dura el certamen.

També tindrà lloc la residència artística de Cristina Miguel, un projecte que es durà a terme en diferents festivals de jazz de Catalunya agrupats sota el col·lectiu 'Els Millors Festivals'. Altres propostes seran un concert de petit format que rememorarà l'afició que tenia Joan Fuster pel jazz i que anirà a càrrec de Leo Tejedor Trio o la projecció de la pel·lícula 'Whiplash".