El Museu de Manresa aporta dinou instruments musicals al CATICAT, el Catàleg d'Instruments de Catalunya que es pot consultar a la pàgina web caticat.cat i que dona accés a més de 3.400 instruments de 17 institucions museístiques del país. Els dinous objectes musicals que es poden conèixer en el CATICAT formen part del fons de l'equipament de la capital bagenca, i en la col·lecció destaquen peces com els instruments que formaven part de l’antiga banda municipal, que va estar activa entre 1946 i 1983 i tocava en festes assenyalades com la Llum, les Enramades i la Festa Major.

Així mateix, també hi ha instruments antics dels Armats de Manresa, i objectes singulars com una cítara de taula de 29 cordes simples probablement datada a la segona meitat del segle XIX, un bansuri (peça de fusta en forma de tub cilíndric) de la primera meitat del XX, un anàfil (instrument de buf directe) fabricat pel lutier Francesc de Montserrat, tubes de procedència txeca i cornetes, entre altres.

El bansuri és una peça de futsa en forma de tub cilíndric MUSEU DE MANRESA/CATICAT

La creació del Catàleg d'Instruments de Catalunya va començar el 2001 liderat pel Museu de la Música amb la voluntat de catalogar i documentar totes les col·leccions públiques d’instruments musicals del país. En una primera fase, el treball es va poder realitzar amb 17 museus les col·leccions dels quals sumaven més d'un miler i mig d'instruments.

El Centre Robert Gerhard va reprendre el projecte el 2020, amb el suport del Departament de Cultura, per completar i ampliar així la informació ja existent i recollir-la en un portal web.

El projecte s'inspira en iniciatives com la britànica MINIM, liderada pel Royal College of Music, de Londres, i la francesa Base Nationale des Instruments de Musique, de la Philharmonie de París.

També participen en el projecte CATICAT: Biblioteca Museu Víctor Balaguer, Masia d’en Cabanyes, Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles, Museu del Cau Ferrat, Museu Darder-Espai d’Interpretació de l’Estany, Museu Frederic Marès, Museu del Joguet de Catalunya, Museu de Maricel, Museu de Mataró, Museu de la Música de Barcelona, Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, Museu Palau Mercader, Museu Pau Casals, Museu de la Pesca, Museu Romàntic Can Llopis i Museu Romàntic Can Papiol.