L’alcalde de Manresa Marc Aloy i el regidor de Turisme i Projecció de Ciutat, Joan Calmet, han assistit aquest dilluns a l'estrena del documental El Camí Ignasià a la Filmoteca Vaticana. Ambdós han presenciat la presentació de la cinta a la Ciutat del Vaticà, que parla sobre l’experiència espiritual de la ruta que uneix Loiola i la capital del Bages que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa. La producció es tornarà a projectar aquest dimecres a la Casa del Cinema de Roma i el 22 de juliol arribarà a les sales comercials.

Jordi Roigé, director del film produït per Animaset, explica que el documental busca «transmetre l’experiència que significa recórrer el Camí Ignasià. Els pelegrins, el context i la bellesa del paisatge ens ho han posat fàcil, ara esperem que molta gent se senti moguda a voler conèixer en persona aquesta meravella».

6

Aloy i Calmet arriben al Vaticà per presentar el documental sobre el Camí Ignasià

Els protagonistes són Mbassa Niang, Íñigo Medinilla, Iñaki Sánchez i Marta Burguet, quatre persones de cultures i religions diverses que recorren el sender guiats pel jesuïta Josep Lluís Iriberri, director de l’Oficina del Pelegrí del Camí Ignasià i acompanyant habitual de persones d’arreu del món que afronten el repte.

El documental, que també té el suport de la Generalitat de Catalunya, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, de Turisme de La Rioja i dels Jesuïtes, mostra les vivències d’aquests pelegrins així com les bondats naturals, paisatgístiques, arquitectòniques i monumentals del camí, a més de la gastronomia, la cultura i la gent que els caminants troben al llarg de l’itinerari. El Camí Ignasià fa 650 km i transcorre per Euskadi, La Rioja, Navarra, Aragó i, finalment, Catalunya.