L’objectiu de Regió7 és generar Cultura i no només relatar l’actualitat. Ho ho ha defensat aquest dimecres el director d’aquest diari, Marc Marcè, a l’Espai Jove Joan Amades de Manresa, i ha quedat demostrat amb el còctel de creativitat lingüística i artística que s’hi ha viscut amb l’entrega de premis del 10è Concurs de relats breus de Regió7 i la inauguració de l’exposició que reuneix els deu textos finalistes i deu il·lustracions creades per joves dibuixants. Tot, amb el suport de l’Ajuntament de Manresa.

A l’escenari, l’aplaudiment més fort ha estat per a la manresana Àngels Fusté, autora del relat vencedor del certamen, Ment en blanc, roig encès. La seva història vincula la llegenda de Sant Jordi amb la figura de Sant Ignasi a través de les visions que aquest hauria pogut tenir. A parer del jurat, ha destacat per la seva «càrrega lírica» i la «qualitat literària» i la recompensa és un premi de 200 euros, una subscripció digital trimestral a Regió7, un val de compra a Parcir i un petit lot de llibres.

També aplaudides han estat Meritxel Genescà, autora de Súper Ignasi i guanyadora del segon premi (dotat amb 150 euros); i Laia Arnau , que firma L’ombra del que un dia vaig ser, el tercer premi (dotat amb 100 euros); així com els altres set finalistes, Eugenia Abadal, Adrià Blanco, Roser Caus, Anna Forés, Sílvia Mañas, Alba Llamas i Sara Pérez, que han rebut un petit lot de llibres. I la il·lustradora Emma Flores ha pujat a l’escenari en representació dels deu artistes que han convertit els relats en deu dibuixos.  

Entrega de premis del concurs de relats breus de Regió7 a l’Espai Jove Joan Amades

Entrega de premis del concurs de relats breus de Regió7 a l’Espai Jove Joan Amades Marc Morera

«Arribar a moltes portes»

La d’aquest 2022 és la segona edició consecutiva que el Concurs de relats breus de Regió7 té la complicitat de l’Ajuntament de Manresa, una col·laboració que li ha permès créixer i trepitjar nous llenguatges artístics com és el de la il·lustració. Per part del consistori, i durant els parlaments, les regidores Anna Crespo (Cultura) i Rosa M. Ortega (Joventut) han valorat positivament la contribució del certamen i de l’exposició a fer «que la Cultura arribi a moltes portes». En aquest sentit, ambdues han remarcat que la mostra farà parada en set equipaments de la ciutat i que la primera és al Joan Amades, un espai que l’Ajuntament vol que els joves creadors facin servir d’aparador tot l’any. 

Enguany, els dibuixants seleccionats pel consistori han estat Milena Castillo, Brisa Rojo, Mireia Pujol, Joel Molina, Emma Flores, Maria Claramunt, David Aguilera, Eva Jané, Mireia Lato i Laia Jaumandreu. El maridatge de literatura i art que n’ha resultat s’estarà al l’Espai Jove durant els mesos de juny i juliol. Després, passarà per la Biblioteca del Casino (a mitjans de setembre), el Casal de Joves La Kampana (octubre), la Biblioteca Ateneu Les Bases (novembre), l’Espai Manresa 1522 (desembre), el Centre Cívic Selves i Carner (gener) i el Casal de les Escodines (febrer).

Quant al jurat del concurs, aquest 2022 l’han format Gemma Camps, periodista de Regió7 i escriptora; els també escriptors Llorenç Capdevila i Jordi Estrada; l’experta en llibres i tiktoker Maryam Assakat; i la directora del CNL Montserrat, Núria Brugarolas. I a més de l’Ajuntament de Manresa, també han donat suport al concurs la llibreria Parcir, Alba Editorial, Angle Editorial i Farell Editors.