El teatre Conservatori va acollir ahir a la tarda una doble funció de Wicked, el nou projecte de gran format de Manresa Teatre Musical (MTM). Però la d’ahir era molt més que una simple estrena. «El 2012 en aquest mateix escenari estava presentant el nostre primer projecte. Avui, deu anys més tard, estic presentant la gran producció número deu de Manresa Teatre Musical i a la vegada la número trenta de l’escola». Amb aquestes paraules i visiblement emocionat Pablo Testa Grosbaum, director de MTM, s’adreçava al públic abans de començar la funció. «Ha sigut un camí ple d’aprenentatges, d’alts i baixos, però ho tornaria a fer tot un altre cop».

Wicked explica la història de les bruixes d’El mag d’Oz i només entrar al teatre l’ambientació que presentava, amb fum a la platea, ja convidava el públic a endinsar-se en un univers màgic. Amb una acurada posada en escena, el musical comença amb la presentació de Glinda, la fada bona del nord, amb tota la pompositat que ella requereix. La lluminositat d’aquest personatge, interpretat a la primera de les funcions per Anna Fabrés, contrasta amb la foscor d’Elphaba, la bruixa de l’oest, a qui donava vida de manera brillant Núria Miras, que va ser de les més aplaudides. Elphaba té la particularitat que va néixer de color verd i tothom la rebutja. No és fins que troba Glinda que acaben fent-se amigues i aquí comença una trama amb un ritme trepidant.

Una subtil i encertada escenografia recrea espais que van des d’una aula fins a una habitació, passant per una sala de ball. La il·luminació i les ombres que es projecten al teló de fons complementen l’ambientació. Nombrosos canvis de vestuari tenyeixen de color i vistositat els diferents números del musical, amb coreografies de Testa. La direcció artística i escènica és de Jordi Gener mentre que la direcció musical és de Borja Vall.

Amb aquest projecte de celebració, Manresa Teatre Musical posa punt final a aquest curs, però avui a les 18h hi ha una nova oportunitat de poder veure el musical al teatre Conservatori.