Els cinemes Bages Centre de Manresa acolliran el 19 de juliol, a les 7 de la tarda, la preestrena a tot l'estat del documental 'El Camí Ignasià', produït per Animaset i dirigit per Jordi Roigé. Les entrades, gratuïtes, es podran recollir el mateix dia al Bages Centre. La producció es podrà veure als cinemes a partir del 22 de juliol.

El documental ‘El Camí Ignasià’, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa, serà projectat dimarts vinent, 19 de juliol, a les 19h, als cinemes Bages Centre de la ciutat, en una preestrena a tot l’estat. Les entrades, gratuïtes, es poden recollir el mateix dia a la taquilla de Bages Centre (fins a esgotar l’aforament).

La producció, que es va poder veure per primera vegada ara fa un mes a la Filmoteca Vaticana, arribarà a tots els cinemes el 22 de juliol. La pel·lícula permet experimentar, com un pelegrí més, la bellesa visual i espiritual de l’itinerari que va recórrer Ignasi de Loiola des d’Azpeitia fins a Manresa l’any 1522. Enguany es compleixen 500 anys d’aquesta efemèride, que Manresa celebra amb un conjunt d’activitats, en el marc de Manresa 2022.

“Transmetre l’experiència que significa recórrer el Camí Ignasià ha estat el nostre objectiu”, exposa el director del documental, Jordi Roigé. “Els pelegrins, el context i la bellesa del paisatge ens ho han posat fàcil. Ara esperem que molta gent se senti moguda a voler conèixer en persona aquesta meravella, a través del documental El Camí Ignasià”, afegeix.

A través de les vivències de quatre peregrins i un guia, les imatges del documental conviden a gaudir de l’arquitectura, els monuments, els paisatges, la fauna, la flora, la gastronomia, la cultura i la gent dels espais que conformen el Camí Ignasià.

En aquesta peregrinació de 650 quilòmetres, els peregrins travessen Euskadi, La Rioja, Navarra, Aragó i Catalunya, mentre es troben i interactuen amb la gent, tasten els menjars típics de la gastronomia local o contemplen els monuments i la bellesa paisatgística que els envolta.

Mbassa Niang, Iñigo Medinilla, Iñaki Sánchez i Marta Burguet són els peregrins del documental, que són persones de cultures, regions i religions diverses. El guia del grup és el jesuïta Josep Lluís Iriberri, director de l’Oficina del Pelegrí del Camí Ignasià, que durant anys ha acompanyat pelegrins d’arreu del món.

El documental està produït per Animaset i compta amb la col·laboració dels Jesuïtes, la Generalitat de Catalunya, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Turisme de La Rioja i l’Ajuntament de Manresa. Animaset és una productora audiovisual catalana que els darrers anys ha fet altres rodatges com El MetrallaLa Sagrada Família. La Bíblia en PedraEsglésia Confi(n)ada o Un convent al descobert.

El documental es va presentar per primera vegada a la Filmoteca Vaticana el 14 de juny amb la presència de la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró i Buldó; la consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina i Burgués; l’alcalde de Manresa, Marc Aloy i Guàrdia, i el superior dels Jesuïtes, Arturo Sosa i Abascal, entre altres personalitats.