Regió7

Regió7

El fenomen "Eufòria" converteix el Palau Sant Jordi en una festa apoteòsica

Amb entrades exhaurides, el recinte, que compta amb una capacitat de 18.000 persones, acull un tast del talent de cadascun dels 16 concursants del concurs musical revolució de TV3

Concert d'Eufòria al Palau Sant Jordi

Concert d'Eufòria al Palau Sant Jordi Oscar Bayona / Andrea Izquierdo / Alba Díaz

Para ver este vídeo regístrate en Regió7 o inicia sesión si ya estás registrado.

Concert d'Eufòria al Palau Sant Jordi Andrea Izquierdo

Les temperatures altes que es viuen aquest cap de setmana a Catalunya no han aturat la febre per "Eufòria". Un fenomen al qual la guanyadora de la primera i única edició d'aquest programa musical de TV3, la Mariona desitjava una "llarga vida" tot just després de fer ballar un Palau Sant Jordi ple fins a la bandera amb el ritme de la seva versió del tema Bam Bam d'Ed Sheeran i Camila Cabello.

La d'aquest dissabte ha estat una nit que ha permès que els 16 participants del concurs traspassessin la pantalla petita i oferissin un tast del seu talent a un Palau Sant Jordi que acollirà aquest diumenge el segon i últim concert programat un cop finalitzada l'edició.

Amb una capacitat de fins a 18.000 persones i entrades exhaurides, aquest dissabte la festa ha comenaçat amb la primera actuació. Una versió grupal d'"Euphoria" ha fet esclatar la cridòria del públic i les primeres ovacions, que s'han anat repetint sovint al llarg de la nit.

Entre les actuacions més aplaudides hi ha hagut la versió del "T'estimo" de Belén Aguilera, de Mariona o la de "País Petit" de Lluís Llach, del bagenc Pedro. Dues cançons que han aconseguit fer emmudir el públic per la delicadesa de les veus dels intèrprets.

Els reis de la gatzara han sigut l'Edu, que ha fet embogir el Palau Sant Jordi amb les atrevides versions de "Beggin" de Maneskin i "Everybody" de Backstreet Boys, i el Triquell, que ha mostrat el seu costat més bandarra amb "Si tothom calla", de Gertrudis; "Enemy", d'Imagine Dragons, i "Tobogan", de Zoo. El carisma d'ambdós ha fet incontrolable l'exultació entre un públic eufòric. També ho va fer la Núria, amb una brillant actuació de "Sobreviviré", cançó original de Monica Naranjo.

També hi ha hagut picades d'ullet a diversos moviments socials. Per una banda, durant l’actuació del Joan d’"Ho tenim tot", de Joan Dausà, l’escenari s'ha omplert de banderes per donar visibilitat al col·lectiu LGTBI+. Per l'altra banda, ll'Scorpio ha interpretat l'himne feminista "Ay Mamá", de Rigoberta Bandini acompanyada per uns espectadors que la corejaven a l'uníson i amb una escenografia que reivindicava els pits de les dones.

A més dels 16 concursants, tampoc ha faltat a la cita el cantant i copresentador del programa Miki Núñez, que ha intepretat per sorpresa "Escriurem" amb Chung-Man.

44

Concert d''Eufòria' al Palau Sant Jordi Oscar Bayona

Després de dues hores de celebració que han demostrat l'efervescència de la febre per "Eufòria", els concursants han dit adeu amb "Don't stop believing" i "Music", dues actuacions grupals. Llavors, la felicitat dels joves artistes, que miraven incrèduls el seu entorn, s'ha apoderat d'ells. Els ha costat baixar-se de l'escenari, probablement, perquè no volien despertar-se del somni que estan vivint.

L'estructura del concert

Mariona, Triquell, Núria, el bagenc Pedro, Edu i Scorpio, els 6 primers classificats en aquest ordre, han tingut un pes important pel que fa a la xifra de cançons que conformen l'espectacle. Com a mínim hi ha hagut un d'ells en 24 de les 41 actuacions. També han estat els principals protagonistes de pancartes, samarretes i cares pintades que s'han vist al llarg de la nit entre el públic jove que ha omplert el recinte.

Tots ells, juntament amb Looa, Pep, Alvert, Nerea, Estela, Llum, Clàudia, Laura, Chung-Man i Joan formen part d'un fenomen que ha revolucionat el panorama televisiu i que s'ha convertit en la gallina dels ous d'or de TV3. En aquest sentit, el concert d'aquest dissabte i els seus preparatius s'han enregistrat i s'emetran en forma de documental tant al canal principal de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals com en cinemes encara per determinar.

Més enllà del concert, 500 fans van poder gaudir d'una 'fan zone' on han pogut conèixer la presentadora del programa, Marta Torné, i els dos membres del jurat Elena Gadel i Marc Clotet.

Compartir l'article

stats