El tercer concert del Festival Internacional de Música Clàssica va portar a l’escenari dels jardins del monestir de Sant Benet un espectacle protagonitzat per la soprano japonesa Mao Miyoshi, la mezzosoprano manresana Mireia Pintó, el pianista rus Vladislav Bronevetzky i l’actor vallesà Jordi Boixaderas.

El repertori musical incloïa peces de Rossini, Schubert, Chopin, Poulenc, Mendelsshon, Liszt, Hahn i Offenbach. A més en l’actuació hi van recitar textos escollits pel musicòleg manresà Oriol Pérez i Mireia Pintó de Neruda, Leopold, Brodsky, Pla, Moore i Gimferrer.

Pérez va intervenir en la presentació del concert llegint un escrit de l’Associació Memorial Eudald Casajoana, esmentant els dies complicats que viu la comarca i agraint la feina feta pels Bombers i la resta de personal en les tasques d’extinció dels focs. El presentador va comentar que el recital Venecia: entre canals i música recordava als espectadors els perills del canvi climàtic: «Si es deia que el declivi i enfonsament de la ciutat dels ducs i dels canals era una metàfora sobre la decadència del món occidental, potser s’ha de pensar que és la primera mostra de la desaparició de la vida humana».

El públic va gaudir del recital que van oferir els artistes i va respectar el prec de no aplaudir fins al final del concert. L’actuació va cloure amb una sonora ovació que va durar varis minuts i que va obligar els artistes a sortir a saludar en dues ocasions.

Entre el públic assistent hi havia la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Garriga.