La inèdita cançó autoproclamada tema de l’estiu ha vist la llum aquest dijous a la matinada. I sí, es tracta de Despechá –també De lao a lao–, una cançó que Rosalía ha cantat com a tema exclusiu als concerts del ‘Motomami Tour’ i que s’ha fet viral des que es va cantar per primera vegada a Almeria.

@jositorudeboy Despechá en Madrid en segunda fila. @rosalia #Despechá #Rosalia #motomami #motomamitour ♬ sonido original - Josito

Anunci a Bilbao

L’anunci es va fer poques hores abans del llançament, en un concert de la seva gira que l’artista estava fent a Bilbao. Així doncs, ràpidament les xarxes es van omplir de gent ansiosa de poder reproduir la cançó, per fi, als seus dispositius i completa.

Diversos comptes van confirmar i van difondre la notícia a través de diversos tuits, i fins i tot es va crear el ‘hashtag’ #DespecháTonight amb tots els missatges de suport i ànsies que el tema per fi veiés la llum. Així doncs, trenta minuts abans de l’estrena, la paraula Despechá va escalar la llista de tendències de Twitter fins a arribar al número dos.

Però Rosalía no va deixar clar en quin moment de la nit sortiria i, amb tots els fans connectats a les 0.00 h, expectants, la cantant va tornar a sorprendre publicant la cançó a altes hores de la matinada primer a la plataforma Tidal i a posteriori a Spotify i Apple.

Ja abans del llançament, una alternativa que van buscar els més impacients va ser una versió que es va publicar a YouTube amb un fragment d’aquesta cançó en bucle per poder tenir-la d’una manera més estesa, però molts no es van conformar només amb la tornada.

Fins i tot abans i després dels concerts de la cantant, la gent taral·lejava Despechá, la reproduïa al seu mòbil i fins i tot al seu cotxe, mentre esperaven desitjosos que sortís la cançó per no haver de repetir la mateixa tornada en bucle.

Exclusiva

El factor de cantar cançons inèdites sense publicar és un mètode que alguns artistes, com Bad Gyal o diversos DJ, utilitzen per poder crear més expectatives sobre una cançó i augmentar les ganes que la data d’estrena s’anunciï, o simplement provar si el públic les rep bé abans de llançar-les a la xarxa.

Així doncs, Rosalía va aprofitar la fama i la gran rebuda que va tenir per part del seu ‘fandom’ i va retroalimentar aquestes infinites ganes que Despechá sigui pública per a tothom amb un vídeo a Tiktok que també va publicar al seu Instagram:

I, com s’ha pogut comprovar, el fenomen Despechá ha aterrat massa bé i amb moltes expectatives completes.