L’edició d’enguany de l’AIMS té la presència de set joves intèrprets vinguts d’una de les zones més deprimides del planeta, les faveles de Rio de Janeiro.

Els joves han pogut assistir a l’acadèmia amb l’ajuda imprescindible de la fundació de l’AIMS i sota el paraigua d’una organització establerta al Brasil que treballa per allunyar els joves d’un futur relacionat amb les drogues i les armes. Els intèrprets han perfeccionat les seves habilitats musicals i s’han relacionat amb els altres alumnes de l’acadèmia solsonina.

Ana Eliza Moraes i Mariana Pereira toquen el violí, Natanael Paixão i Gabriel Veloso la viola, Rodrigo Cunha el violoncel, David Nascimento el contrabaix i João Emanuel el clarinet i han actuat en alguns dels concerts. De fet, avui, Paixão, Veloso i Nascimento participaran de la Festa amb l’Orquestra, el concert que es fa avui a les vuit del vespre a la Sala Polivalent de Solsona. Aquesta serà la seva última actuació ja que demà al matí finalitzen la seva experiència a terres solsonines.