La pel·lícula Triangle of sadness, amb la qual el director suec Ruben Östlund va guanyar la Palma d'Or al Festival de Canes, viurà l'estrena a Catalunya en el transcurs del Clam, el Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya que se celebrarà de 23 de setembre al 2 d'octubre a Manresa, Navarcles i Sant Fruitós de Bages. La cinta protagonitzada per Woody Harrelson és una comèdia satírica sobre la societat de consum que va seduir el jurat d'un dels grans certàmens cinematogràfics, i es projectarà a Bages Centre de Manresa.

El film d'Östlund es veurà per primer cop a l'estat espanyol durant el Festival de Cinema de Sant Sebastià, que té lloc del 16 al 24 de setembre. Abans que arribi a les sales comercials, la primera projecció de la cinta a Catalunya i segona a l'estat es farà al Clam.

L'organització del festival ha anunciat altres títols rellevants de la programació, on destaquen les últimes cintes de realitzadors de la talla de Mia Hansen-Love, François Ozon i Cristian Mungiu.

‘Un beau matin’, Mia Hansen-Love (2022, França)

‘Un año, una noche’, Isaki Lacuesta (2022, França-Espanya)

‘Peter Von Kant’, François Ozon (2022, França)

‘Broker’, Irokazu Kore-Eda (2022, Japó)

‘RMN’, Cristian Mungiu (2022, Romania)

‘The natural story of destruction’, Sergei Loznitsa (2022, Alemanya)

‘Coma’, Bertrand Bonello (2022, França)

Aquests films se sumen a la ja anunciada ‘Girasoles silvestres’, de Jaime Rosales, que rebrà un dels premis d’honor del certamen.