Regió7

Regió7

Jordi Wild i Marta Parella fan el salt de les xarxes al paper i treuen llibres

Manel Alias, Joan Esculies i Joan Royo publicaran obres de ficció en les properes setmanes

Jordi Wild i Marta Parella | ARXIU PARTICULAR ARXIU PARTICULAR

L’inici del curs editorial depara una allau de novetats a les llibreries, a pocs dies de l’inici de la Setmana del Llibre en Català (9-18 de setembre) a Barcelona. Entre les obres que sortiran a la venda durant el trimestre n’hi ha set d’autors de la Catalunya central: els berguedans Jordi Royo i Manel Alías, l’igualadí Arià Paco, la puigcerdanesa Regina Rodríguez Sirvent i els manresans Marta Parella, Jordi Wild i Joan Esculies.

Dos d’aquests noms fan el salt al paper procedents d’internet i les xarxes socials, on són dues figures reconegudes. El youtuber Jordi Wild, autor del podcast més escoltat a Espanya (The Wild Project), treurà el 3 de novembre Así es la puta vida (Plan B) per explicar la cara fosca de l’èxit i les servituds de la fama. Per la seva part, la coach i experta en relacions personals Marta Parella publicarà el 17 de novembre Eres el amor de tu vida (Vergara), on proposa 52 exercicis per guanyar autoestima i assolir els objectius personals en menys d’un any.

El periodista berguedà Manel Alías signa L’última victòria de l’URSS. Les gestes imponents de l’esport soviètic fins a Barcelona’92 (Ara Llibres), que s’endinsa en l’afany de la Unió Soviètica per dominar l’esport mundial i reforçar així la justificació del seu model sociopolític. L’autor, que va ser corresponsal de TV3 a Moscou, parla amb esportistes de la talla del gimnasta Vitali Xerbo per donar les claus del potencial soviètic en nombroses disciplines esportives, en un llibre que es vendrà a partir del 3 d’octubre.

El també berguedà Jordi Royo signa S.O.S. adolescents, que arribarà el 28 de setembre a les llibreries publicat per Columna. El director clínic d’Amalgama-7, una institució que ajuda joves que presenten trastorns i comportaments de risc, ha escrit un manual per orientar pares i educadors en la identificació de les malalties mentals dels adolescents.

Joan Esculies traurà el 21 de setembre la biografia Josep Fornas, el solucionador (Pòrtic), treball de recerca que va merèixer el 43è Premi Carles Rahola d’assaig en la darrera convocatòria dels Premis literaris de Girona. El manresà, que fa unes mesos va publicar la biografia de Josep Tarradellas, fa un recorregut per la vida del polític i editor Josep Fornas, una peça rellevant de la lluita antifranquista i home de confiança de Tarradellas a l’interior del país.

Dues novel·les

Des d’Igualada i Puigcerdà arriben les dues novetats literàries del trimestre. Ahir va entrar a les llibreries Covarda, vella, tan salvatge (Amsterdam), la novel·la de l’anoienc Arià Paco Abenoza que va merèixer el Premi Roc Boronat. L’argument gira al voltant d’un jove que torna a Igualada per fer-se càrrec del bar de la família després de la mort del pare. Acostumat a voltar pel món, la seva vida fa un gir brusc.

D’altra banda, la ceretana Regina Rodríguez Sirvent publicarà aquest dijous Les calces al sol (La Campana), una comèdia sobre una noia, la Rita Racons, que fa d’au-pair en una família d’Atlanta sense saber anglès. Els pares, intel·lectuals, confien que estigui a l’alçada de l’educació del fills.

En el camp de la literatura infantil, la manresana Maria Picassó il·lustra La caçadora de dinosaures, escrit per Agnès Rotger en la col·lecció Els llibres del Petit Sàpiens. L’àlbum revisita la vida de Mary Anning, una gran paleontòloga i estudiosa dels dinosaures.

L’Agulla Daurada presenta els seus dos primers títols

Una de les novetats de la represa literària és la irrupció en el mercat editorial català del segell de ficció L’Agulla Daurada, que neix com una pota més del projecte de la cooperativa manresana Kult. Els dos primers títols de la firma que recull l’herència de les obres de ficció de Tigre de paper són Travessa del manglar, de Maryse Condé, i Una vida violenta, de Pier Paolo Passolini.


Compartir l'article

stats