La cooperativa l’Olivera ha estat distingida amb el Premi Pere Casaldàliga a la Solidaritat d’enguany, que concedeix el Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya, el CLAM. L’entitat rebrà el premi i l’homenatge del festival en un acte que se celebrarà el diumenge 25 de setembre a les 12 del migdia al Teatre Auditori Agustí Soler i Mas de Navarcles.

L’entitat, nascuda l’any 1974 a Vallbona de les Monges, és un referent en vetllar per la inserció de persones en situacions especialment desfavorides per mitjà del treball en l’entorn rural i l’elaboració de vins i olis ecològics. Des de l’any 2010, a més, l’Olivera també impulsa un projecte per a joves amb necessitats especials centrat en l’obtenció i comercialització de l’únic vi obtingut a la ciutat de Barcelona, concretament des de la masia de Can Calopa dins del Parc Natural de Collserola. Amb aquest guardó, l’entitat d’origen urgellenc recull el testimoni de la fundació Lligam. Una llista amb noms com la Fundació Arrels, Proactiva Open Arms, Pallassos Sense Fronteres o l’activista Arcadi Oliveres.

Amb la concessió d’aquest premi que lliurarà diumenge vinent Enric Canet, Director de Relacions Ciutadanes, Casal dels Infants Acció Social als Barris, l’organització ha volgut destacar que, amb la seva tasca diària, la cooperativa l’Olivera treballa perquè «la paraula inclusió es converteixi en convivència» i per desenvolupar un espai on les persones siguin valorades per les seves habilitats, defugint qualsevol etiqueta.

La concessió del Premi Pere Casaldàliga a la Solidaritat és una de les cites emblemàtiques del festival, que aquest divendres dia 23 inaugurarà als cinemes Bages Centre de Manresa una divuitena edició que fins el 2 d’octubre projectarà una trentena de films del millor del cinema social actual.