Fòrum 10 de Puig-reig, un dels pocs espais de debat periodístic de la Catalunya central, té a punt la nova edició per a la propera tardor amb una protagonista especial, la manresana Maria Matilde Almendros, dona de teatre i de ràdio, que aquests 2022 es recorda en l’any que hauria complert 100 anys.

L’edició d’aquest 2022 dels debats comunicatius s’emmarca en la idea «Experiències de comunicació i digitalització en temps d’incertesa». La primera conversa es fa el divendres dia 4 novembre, a les 8 del vespre, amb els periodistes Enric Frigola -amic i company d’Almendros a Ràdio4- i Pilar Goñi -Comissaria de l’exposició Maria Matilde Almendros. Frigola i Goñi parlaran de l’actriu i locutora i presentaran l’exposició amb plafons sobre la biografia de la manresana. Després hi ha un entrevista a la periodista Patricia Plaja, Portaveu del Govern de la Generalitat Catalunya ,

El divendres dia 11 novembre Festa de Sant Marti a les vuit del vespre el periodista de TV3 Manel Alies ens parlarà de Rússia un gran escenari i coneixerem els seu nou llibre.

El divendres dia 18 novembre, el Periodista de TV3 Xesco Reverter parlarà de la seva experiència als Estats Units d’Amèrica i presentarà el seu llibre. El divendres dia 25 novembre, els protagonistes seran Saul Gordillo , ara periodista de 8TV i autor d’un nou diari digital, i Jordi Margarit, president de Ràdio Associació de Catalunya i vocal del Col·legi de Periodistes de Catalunya, que parlaran de «Què entenem avui per comunicació en Ràdio i televisió i Internet». Aquest dia hi haurà un tercer protagonista, Jordi Del Rio, director general de Mitjans de Comunicació de la Generalitat. Els actes els presenta el periodista Josep Genescà.