Regió7

Regió7

Òmnium celebra mig segle reconeixent els fundadors

L’Ajuntament acull dijous l’aniversari de la seu territorial del Bages-Moianès

La junta actual presentant la imatge del cinquantenari, de la manresana Maria Picassó | ÒMNIUM BAGES-MOIANÈS

El dia 2 de juliol de 1972 es va fundar la delegació a Manresa d’Òmnium Cultural, en una assemblea al Centre Excursionista de la Comarca de Bages, amb l’assistència d’una quarantena de socis. Per celebrar els 50 anys de la seu territorial de l’entitat, el Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa acollirà dijous que ve, a les 19 h, un acte commemoratiu en el qual es reconeixeran les persones que van formar part de la primera junta.

L’acte tindrà la intervenció de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, i de la presidenta d’Òmnium Bages-Moianès, Anna Vilajosana i Garcia. Hi assistiran representants dels grups polítics municipals, el director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat, Francesc Serra Sellarès, i una cinquantena de membres de les diferents juntes d’aquests 50 anys.

Durant la commemoració, Jaume Puig i Ibáñez, president de la seu territorial des de l’any 2008 al 2015, parlarà de «Mig segle de lluita per la llengua, la cultura i el país». L’acte es clourà amb una intervenció artística de Berta Sala i Riba, Clara Palet i Trujols, Mar Martínez i Matas, i Laia Tatjé i Fargas, que consistirà en un recull de cançons, poesia i dansa teatre de nova creació, inspirades en l’obra de Palmira Jaquetti i Isant, poetessa catalana del segle passat, folklorista, compositora, pedagoga i amant de la naturalesa.

A banda de l’acte institucional, Òmnium Bages-Moianès prepara una exposició itinerant, amb un potent muntatge audiovisual, que recollirà els aspectes més rellevants d’aquest mig segle d’història de l’entitat i els seus protagonistes. L’exposició s’inaugurarà a Moià (Auditori Sant Josep) el dia 12 de novembre. Al gener es traslladarà a Sant Joan de Vilatorrada (Cal Gallifa); al febrer a Sant Vicenç de Castellet (Auditori de la Biblioteca); i del 3 a 19 de març s’exposarà a l’Espai 7 del Centre Cultural del Casino, de Manresa. És previst que durant la resta del curs la mostra visiti altres poblacions del Bages i el Moianès.

Compartir l'article

stats