Multicinemes Bages Centre acollirà aquesta nit (21 h) la cerimònia de lliurament de premis del Clam, que culminarà amb el Premi d’Honor al cineasta barceloní Jaime Rosales. Abans, i com ja va fer el també guardonat, Isaki Lacuesta, Rosales oferirà una masterclass (20 h), que presentarà el crític de cinema i col·laborador d’aquest diari Manuel Quinto. La projecció del darrer film de Rosales Girasoles silvestres, protagonitzat per Anna Castillo i Oriol Pla, tancarà la celebració d’avui a la qual assistiran l’actriu Maria Molins (El cor de la ciutat) i la guionista Marta Buchaca (Litus), dues membres del jurat d’enguany.

Entre les propostes cinematogràfiques d’avui del Clam destaquen la coreana Broker de Hirokazu Kore-Eda, guanyadora del premi al millor actor (Song Kang Ho) i Premi del Jurat Ecumènic al millor film en el Festival de Canes 2022; i un dels documentals cinèfils de l’any, Brainwashed: Sex, Camera, Power, de Nina Menkes, que reflexiona sobre el masclisme present a la història del cinema a través dels 175 clips de films essencials.

Diumenge (20 h) es tancarà el festival en la sessió de cloenda a l’Auditori Agustí Soler i Mas de Navarcles amb el film japonès Small, slow, but steady, de Shô Miyake, una de les revelacions del darrer festival de Berlín. La sessió servirà per fer el relleu amb el festival Protesta de Vic.

Entre les diferents estrenes de diumenge cal remarcar Un beau matin de Mia Hansen-Love, protagonitzada per Lea Seydoux; el film estrella de la crítica de Canes 2022 Godland, de Hlynur Pálmason; i el fenomen de masses de la taquilla francesa dels darrers mesos, la reestrena del clàssic La madre y la puta, de Jean Eustache, Gran Premi del jurat i premi Fipresci de la crítica al Festival de Canes de 1973.