Regió7

Regió7

Expectació a plaça Major per veure l'espectacle inaugural de la Fira Mediterrània de Manresa

La proposta, que revisa la popular llegenda de la capital del Bages, es podrà tornar a veure divendres i dissabte

22

Expectació a plaça Major per veure l'espectacle inaugural de la Fira Mediterrània de Manresa Toni Mata i Riu

La revisió de la Cia Voël i la colla castellera Tirallongues de Manresa de la llegenda manresana del pou de la gallina ha generat una gran expectativa a la plaça Major de la capital del Bages aquest dijous a la tarda. Minuts abans, públic de totes les edats ja esperava a les zones habilitades per presenciar l'espectacle El Pou de la Gallina, que ha donat el tret de sortida oficial a la vint-i-cinquena edició de la Fira Mediterrània de Manresa. Entre els assistents hi havia el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès.

L'espectacle ha apropat als espectadors una fusió entre el circ i els castells que va gestar-se va dos anys en l’Obrador d’Arrel pensant en la celebració de Manresa 2022.

És, a més, una proposta que forma part de l’ideari de la fira: la unió entre creadors contemporanis i associacions de cultura popular i que es podrà veure dos cops més: divendres (21h) i dissabte (20 h), a la plaça Major.

El muntatge, de gran format i d’alçada, en sentit literal (una estructura de 10 metres cap al cel i 60 de llargada) l'han protagonitzat una vuitantena de castellers amb la participació de la funàmbul Mariona Moya, l’escala aèria de Griselda Juncà i el quadre aeri de Josefina Castro i Daniel Ortiz. És el primer cop que els Tirallongues han participat en un muntatge escènic d'aquesta envergadura.

Compartir l'article

stats