Les artistes osonenques Anna Vilamú i Judit Parés i la pamplonesa resident a l'Anoia Yolanda Uriz han estat seleccionades pel cicle d'exposicions Contemporanis, que organitza la Taula d'Arts Visuals de la Catalunya Central amb la col·laboració dels ajuntaments de Manresa i Manlleu i de la Fundació Ars Garriga Mir. Els tres projectes s'exposaran a l'Espai Plana de l'Om de Manresa els mesos de març (7-26), maig (2-28) i novembre (7-26) del 2023, i al desembre (2-24) a Manlleu. La dotació econòmica per a cada artista és de 1.000 euros.

El projecte Contemporanis va néixer el 2019 com a programa expositiu de la Taula, amb la voluntat de donar oportunitats a creadors emergents i de recuperar "l'esperit originari" de la sala de la Plana de l'Om, segons expliquen els organitzadors. Així mateix, la iniciativa també vol ajudar a potenciar l'art contemporani amb una programació regular d'exposicions.

El treball de Yolanda Uriz (Pamplona, 1982) porta per títol Synomones i consta de tres obres que configuren un itinerari sensitiu relacionat amb l'olfacte i el so. La intenció de l'artista és recuperar la cooperació amb el medi fugint del model del benefici immediat que ignora les conseqüències futures.

Anna Vilamú (Vic, 1995), per la seva part, proposa una instal·lació sonora -El treball de dol- que aborda la qüestió de la mort des del punts de vista dels joves. La idea de l'osonenca és plantejar qüestions com "s'ha mort mai algú que estimessis?".

Funció Trencada, de Judit Parés (Gurb, 1994), és un treball audiovisual que vol donar la volta a l'imaginari cisheteronormatiu dels cinema creant un arxiu de hacks del setè art.

El jurat ha estat format per Ricard Espelt (Anoia), Lourdes Fisa (Bages), Eva Cardona (Berguedà), Patrice Blanchart (Moianès), Ferran Blancafort (Osona), Pere Cuadrench (Solsonès) i Esperança Holgado (Taula).