La casa de subhastes Subarna licitarà el proper 10 de novembre una obra de Ramon Casas que es titula  "Al claustre" i que representa una monja al monestir de Sant Benet de Bages. Es tracta d'un oli quasi inèdit de l'autor: data de 1917, fins ara era en mans d'un propietari particular i aquest mai l'ha prestat a un museu.

Segons un comunicat remès per la casa de subhastes barcelonina, l'autenticitat de l'obra la confirma el fet que aparegui en el catàleg complet citat i fotografiat per Isabel Coll, experta en Ramon Casas. El preu de sortida de la pintura és de 60.000 euros.

Sant Benet de Bages, monestir reconvertit en casa particular i fàbrica tèxtil a partir de 1907, va ser un dels marcs artístics més importants per a l'artista, geogràficament lligat a la família de la seva mare. Quant a la dona que Casas va pintar vestida de monja és Júlia Peraire, model i esposa de l'artista, segons Beli Artigas, historiadora de l'art. 

Quan i on tindrà lloc la subhasta del quadre?

La subhasta de l'oli  "Al claustre" tindrà lloc a el 10 de novembre, a 2/4 de 5 de la tarda, a la seu de Subarna, al carrer de la Diputació, 278, de Barcelona. Abans, la peça es podrà veure exposada en el mateix local des d'aquest dimecres i fins el dia 9 (de dilluns a divendres de 2/4 de 10 a 2 i de 4 a 7; dissabte, de 10 a 2 i de 2/4 de 5 a 8; i diumenge, d'11 a 2).

'Dona davant del Mouline de la Galette' es va subhastar el juny passat a París

L'obra 'Mujer delante del Mouline de la Galette de París' de Ramon Casas Cedida a l'ACN per Artcurial

La casa de subhastes Artcurial, de París, ja va posar a la venda, el 9 de juny passat, un altre quadre inèdit de Ramon Casas, realitzat durant la primera estada del pintor català a la capital francesa (1890-1892). El quadre era un oli sobre tela de 51x30 centímetres titulat 'Dona davant del Mouline de la Galette'. El llenç, que va ser analitzat per l'Associació Ramon Casas de Barcelona, presenta una dona davant del Moulin de la Galette i, en aquest sentit, es pot relacionar amb el retrat d'Erik Satie (1891) o l'obra 'Plein Air' (1981), on Casas també va retratar figures davant d'aquesta icona del barri parisenc de Montmartre.