El Teatre Kursaal de Manresa acull aquest vespre, a partir de les 20 h, una nova edició dels Premis Regió7, els guardons anuals d'aquest diari que reconeixen persones de la Catalunya central que han destacat en els seus camps.

Una de les caracteritzacions possibles dels mitjans de comunicació és la que els defineix com l’espill en el què les societats es reconeixen per al bo i per al dolent, amb les virtuts i amb els defectes, amb els fracassos i les victòries, amb les decepcions i les esperances. En el compliment d’aquesta missió, pertoca als mitjans denunciar allò que no rutlla i pressionar perquè es millori, però també destacar allò que va com cal i esperonar perquè continuï endavant i serveixi d’exemple.

Els premis Regió7 s’inscriuen en l’exercici d’aquesta vocació de reconeixement i encoratjament, amb la modesta pretensió de fer-ho en nom de la comunitat dels lectors i del conjunt de les nostres comarques, d’aquesta societat que ens mira per veure’s. Des que fa trenta-cinc anys es van atorgar els primers, llavors amb el nom d’Els 7 de Regió7, han realçat els mèrits i la dedicació de persones i col·lectius que han excel·lit en els seus camps i han esdevingut notícia en positiu.

Els guardonats

Música i tecnologia són protagonistes aquest any. El premi Ambaixador és per a Josep Pons, nascut a Puig-reig i considerat un dels millors directors d’orquestra de la seva generació a Europa. També és per a un músic el premi Cultura, que enguany recau en el manresà Santi Arisa, una de les carreres musicals més fèrtils de les darreres dècades. I el Tendències va a Mar Pujol, que ha iniciat una prometedora carrera musical i posarà música a llegendes del Lluçanès en un disc en preparació. La tecnologia és present al premi Ciència i Tecnologia de la monistrolenca Núria López-Bigas, una doctora en biologia que aplica tècniques avançades d’intel·ligència artificial a la investigació sobre el càncer, sinó també al premi Empresa a UVE Solutions, companyia que desenvolupa tècniques d’anàlisi de dades.

El premi Esports és per a un manresà adoptiu, Pedro Martínez, entrenador del Baxi. L’Actius Socials és per al PADES Bages, un dels serveis sanitaris més valorats pels ciutadans. I el de Comunicació és per a Manel Alías, el periodista berguedà format a Regió7 que hem vist enguany recórrer el front de la guerra d’Ucraïna.

Tots ells són exemple del talent d’aquest territori, i per al diari és una obligació i un plaer poder-ho subratllar.