El president de la Generalitat, Pere Aragonès, serà avui la primera autoritat en l’acte de lliurament dels premis, que també tindrà la presència de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy, i d’una àmplia representació dels governs municipals de la Catalunya central.

Aragonès ha honorat el diari acceptant la invitació i participarà en l’acte lliurant dos dels premis, els dos primers. També farà el discurs final, un cop els guardonats hagin recollit els seus trofeus.

Aragonès serà el quart president de Catalunya que assistirà a l’acte. El primer va ser Pasqual Maragall, que va assistir a la gala del 2004, celebrada al Museu de la Tècnica. El segon va ser José Montilla, que va estar present a l’acte del 2007, a la sala Plana de l’Om. El tercer va ser Carles Puigdemont, que va estar present al lliurament del 2016, també a la Plana de l’Om, en el seu primer acte públic a Manresa com a president.

En altres ocasions hi han participat consellers com Francesc Homs, Felip Puig, Ferran Mascarell, Neus Munté, Josep Bargalló, Meritxell Budó i Alba Vergés. El 2013, la principal autoritat va ser el president de la Diputació, Salvador Esteve.