El jove manresà de 16 anys Gerard Espinoza va guanyar divendres la primera edició de l'Slam Poetry Manresa, un combat poètic que va tenir lloc al bar musical Voilà! La trobada va cloure el festival Tocats de Lletra, organitzada pel col·lectiu dirVersos.

L'Slam va tenir la participació de nou poetes, que van anar passant per l'escenari del Voilà! declamant versos propis davant d'un públic inicialment expectant. Mica a mica, però, la festa va anar agafant caliu i els espectadors escoltaven, comentaven i valoraven cada actuació.

La vetllada va durar una hora i mitja, durant la qual el ventall de veus participants va exhibir diversos registres temàtics i estilístics. Així mateix, es va fer evident que a la ciutat hi ha un grup de poetes joves que fa preveure més competicions de gran qualitat.

Gerard Espinoza va causar admiració amb els seus versos JORDI PREÑANOSA SERRA

Després de la primera ronda d'intervencions, el jurat popular escollit a l'atzar entre el públic que va omplir la sala va triar els quatre finalistes: Gerard Espinoza, Elena Sixto, Montse López i Pau Sala. El públic va considerar que en Gerard havia de ser vencedor: en la primera ronda va oferir uns versos que dialogaven a cavall del silenci i la paraula, i va tancar les intervencions amb un poema que jugava amb l'ombra com a llum, i que va causar entusiasme. Com a recompensa, va rebre un lot amb tres poemaris.

Els altres finalistes també es van endur un poemari cadascun, cedits tots els llibres per Parcir.