POLÍTICA

Presentació a Solsona d'un llibre sobre les esquerres independentistes

L'obra porta per títol "A la sobirania per l'esquerre. Una anàlisi de l'auge d'ERC, EH Bildu i BNG" i és obra d'Andreu Pujol i Sílvio Falcon

Targetó on s'anuncia la xerrada i la presentació del llibre

Targetó on s'anuncia la xerrada i la presentació del llibre / FOTOGRAFIA PROMOCIONAL

Redacció. Manresa

Andreu Pujol i Silvio Falcón presenten aquest dissabte, dia 3 de desembre, el llibre A la sobirania per l'esquerra. Una anàlisi de l'auge d'ERC, EH Bildu i BNG (Angle Editorial), en una trobada que tindrà lloc a les 12 h del migdia al local d'Esquerra Republicana de Catalunya (c. Sant Cristòfol, 10, baixos). L'obra va ser guardonada amb el Premi d'Assaig 2022 de la Fundació Irla. Els autors mantindran una conversa, oberta al públic, amb l'escriptora Maria Dolors Guàrdia, articulista de Regió7.

L'objectiu dels autors és analitzar el paper que han jugat i continuen duent a terme les tres forces "de referència", segons les seves paraules, de l'independentisme d'esquerres al País Basc, Galícia i Catalunya. És a dir, Bildu, el BNG i ERC, respectivament.

Des d'una perspectiva històrica, Pujol i Falcón revisiten l'evolució del tres partits i el grau de penetració social de les seves propostes. Les tres formacions comparteixen la construcció d'un projecte social i polític en clau d'esquerre nacional.

Els autors van entrevistar dirigents dels tres partits, i fan també una comparació amb altres corrents sobiranistes del continent europeu. Per concloure el treball, també aporten un estat de la qüestió de les estratègies de present i futur, amb els reptes més urgents que hi ha sobre la taula.