ESCENA

Humor, globus i un brindis per celebrar els 27 anys del Galliner

L'espectacle 'Bufonant', de Toni Albà, va protagonitzar la celebració d'aniversari de l'entitat que programa els teatres públics de la ciutat

Toni Albà, en una imatge de l'espectacle

Toni Albà, en una imatge de l'espectacle / FOTOGRAFIA PROMOCIONAL

ASSUMPTA PÉREZ

L’entitat manresana El Galliner, responsable de la programació estable de teatre, dansa i música dels escenaris municipals de Manresa, celebrava aquest passat diumenge el 27è aniversari de la seva creació. Llunyà però molt present, aquell desembre del 1996 en que l’entitat va convidar tots aquells que van voler a visitar l’abandonat teatre Kursaal amb un objectiu: recuperar-lo i fer-lo funcionar de nou. Ara, el teatre ja és una realitat a ple funcionament i El Galliner una entitat que va eixamplant la base i cercant nous objectius.

Diumenge a la tarda, el teatre Conservatori va ser l’escenari que acollia la celebració. Abans de començar, un repàs de les particularitats i peculiaritats del número 27 que, mentre el públic s’anava acomodant a les seves butaques, entretenien l’estona. Mentrestant, membres de l’entitat donaven instruccions sobre els globus que tothom va trobar a les seves localitats. Aviat es va desvetllar el misteri dels globus amb en Jordi Mira i la Sílvia Sanfeliu, que a part de repassar les particularitats menys conegudes del número 27 ja van avançar que pel 2027, centenari del teatre Kursaal, s’està començant a coure alguna cosa. En una festa no poden faltar els globus i els del passat diumenge, en especial els globus de color blanc, van ser els encarregats de felicitar a l’entitat.

L’altra cosa que no pot faltar és el bon humor i en aquesta ocasió, Toni Albà i el seu 'Bufonant' van ser els encarregats de posar la nota alegre a la tarda. 'Bufonant' és un espectacle de creació dins la creació, amb una crítica i denúncia més incisiva de la que pot semblar en aparença. El muntatge va requerir en tot moment de la participació activa dels espectadors i Albà la va trobar tot i que en molts moments era força surrealista i sense sentit, fet que va provocar les rialles de l’actor. Però Albà va fer mostra de les taules i la llarga trajectòria que atesora, i en tot moment va saber encaixar, assumir i adaptar les entregades aportacions i col·laboracions del públic assistent. Rialles i aplaudiments acomiadaven l’espectacle. Agraïments, pastís i cava donaven per acabada la tradicional celebració.