Netflix ja té data per posar fi a l’ús dels comptes compartits

La companyia pretén així augmentar els ingressos després d’incorporar el pla amb publicitat

Alejandro Bermúdez

El final dels comptes compartits a Netflix és imminent. La plataforma de streaming ja va confirmar el mes d’octubre passat que aquest seria el pròxim pas per intentar augmentar el nombre de subscriptors. I sembla que s’han afanyat perquè aquesta polèmica mesura es farà efectiva durant el primer trimestre d’aquest any, és a dir, abans que acabi el març.

Amb aquesta restricció, Netflix pretén fer créixer el nombre de subscriptors amb aquesta mesura i amb la recent incorporació d’un pla més barat amb publicitat. De fet, aquesta última mesura ja s’ha incorporat al nostre país fa uns mesos i Llatinoamèrica ha sigut el conillet d’Índies per provar la restricció de comptes compartits.

Tot i que a la companyia confien que aquesta mesura els beneficiarà, els estudis apunten en una altra direcció. Segons un informe elaborat per Barlovento Comunicación, el 58,7% dels usuaris afirmen que cancel·larien la subscripció si es veiés obligats a pagar-la en solitari.

La plataforma de streaming assegura que més de 100 milions de llars comparteixen compte. De fet, l’informe citat anteriorment, assegura que a Espanya comparteixen compte més del 60% dels usuaris de Netflix.

Per intentar compensar aquesta restricció, la plataforma oferirà als usuaris transferir perfils íntegres, perquè no perdin les recomanacions ni l’historial de reproduccions; o pagar un petit extra si volen compartir compte amb alguna persona aliena al nucli familiar.