Una exposició al Firabar de Cardona commemora el desè aniversari de la mort de Marc Camps

La mostra del pintor de Casserres està formada per un conjunt de paisatges hivernals que exhibeixen els tons melangiosos i els colors freds de la seva obra

Les parets del Firabar llueixen les obres de Mar Camps

Les parets del Firabar llueixen les obres de Mar Camps / ARXIU PARTICULAR

Redacció

La pintura de l'artista de Casserres Marc Camps (1936-2012) protagonitza la primera exposició de l'any al Firabar de Cardona, amb un conjunt de paisatges hivernals inspirats en ambients diversos com el municipi de Gironella, la ria de Bilbao i algunes localitats franceses que va visitar. Els quadres, olis sobre tela procedents de col·leccions privades, es poden veure durant els mesos d'hivern a l'establiment. Organitzada pel col·lectiu manresà d'estudi i divulgació de l'art a la Catalunya central Grehvat.0 i Firabar, la mostra commemora el desè aniversari de la mort de l'artista.

Camps es va iniciar en la pràctica pictòrica al taller de Ramon Trulls Pons (1921-2017), i es va sentir atret pel post-impressionisme i l'expressionisme, sobretot per van Gogh i els expressionistes de l'escola parisenca. Amb el pas dels anys, Camps va freqüentar les sales de Barcelona i també va exposar a França (París) i els Països Baixos (Amsterdam i Delft).

L'artista berguedà va desenvolupar la major part de la seva trajectòria entre Casserres i Barcelona, i va combinar el paisatgisme amb la tècnic del retrat de temes diversos, com les sèries de pallassos que va realitzar. També va tractar la natura morta. Tal i com expliquen els organitzadors, "les seves obres es caracteritzen pel seu caràcter trist i melangiós, construïdes amb denses pinzellades rítmiques i insistents, amb un predomini dels freds i els colors bruts que configuren unes atmosferes deprimides, com fumejades per la seva perenne pipa".

Marc Camps, en una imatge del 2008

Marc Camps, en una imatge del 2008 / ARXIU PARTICULAR