'As Bestas' torna des d'aquest dimarts al Bages Centre

La gran guanyadora dels Premis Goya es projecta de nou a Manresa

Fotograma del film

Fotograma del film / Imatge promocional

Redacció

As bestas, la gran guanyadora de la 37 edició dels Premis Goya amb nou dels guardons, entre ells els més importants, com els de Millor Pel·lícula, Millor Direcció (per a Rodrigo Sorogoyen) o Millor Actor Protagonista (per a Denis Ménochet), es podrà tornar a veure des d'aquest dimarts a Multicinemes Bages Centre. A la Sala 11, a les 19.20 h. El film també es projecta aquests dies a Yelmo Abrera.

As bestas és una coproducció catalana d'Arcadia Motion amb el suport de l'ICEC i es va rodar entre El Bierzo i Galícia. Antoine i Olga, els protagonistes, són una parella francesa establerta de fa temps en un poble de l’interior de Galícia. Allí tenen una vida tranquil·la, tot i que la seva convivència amb els habitants del poble no és tan idíl·lica com desitjarien. La tensió creixerà a partir d’un conflicte amb els seus veïns, els germans Anta. As bestas està protagonitzada per Marina Foïs, Denis Ménochet, Luis Zahera, Diego Anido i Marie Colomb. 

La pel·lícula gravita sobre l'enfrontament entre el món rural i l' urbà i parteix de la por per reflexionar sobre l'origen de l'odi i la xenofòbia. La pel·lícula avança des d'una primera part protagonitzada per personatges masculins fins a una segona en què les dones els prenen el relleu, posant de manifest les diferències entre homes i dones a l'hora de resoldre els conflictes.

Coescrita pel director amb Isabel Peña, la pel·lícula va tenir la seva ‘premiere’ mundial al Festival de cinema de Canes i va formar part també de la programació del Festival de Sant Sebastià, on va obtenir el premi del públic a la millor pel·lícula, i del de Sitges.