Manresa 2022 s’alia amb el festival d’art de llum i aigua

Després de l’acte inaugural de Jardins de Llum es podrà veure un piromusical que clou la celebració dels 500 anys de l’estada de Sant Ignasi a Manresa

A la inauguració de Manresa 2022, el gener de l’any passat, també hi va haver castell de focs | ARXIU /OSCAR BAYONA

A la inauguració de Manresa 2022, el gener de l’any passat, també hi va haver castell de focs | ARXIU /OSCAR BAYONA / JORDI mORROS. mANRESA

Jordi Morros

Jordi Morros

Aliança entre el projecte Manresa 2022 i Jardins de Llum. Aprofitant l’acte inaugural del festival d’art efímer de llum i aigua aquest dissabte a8 del vespre a la plaça Major, també es podrà contemplar un espectacle piromusical que ha de servir per posar el punt i final definitiu a Manresa 2022, que va començar oficialment el gener de l’any passat. Llavors també hi va haver castell de focs a la plaça Major.

El piromusical s’havia de dur a terme l’estiu passat, durant la Refesta que es va organitzar per commemorar la canonització de Sant Ignasi el 1622. L’emergència per sequera va fer que s’ajornés. Finalment es durà a terme demà, un 18 de febrer, que és quan Ignasi de Loiola hauria marxat de la ciutat després d’estar-s’hi 11 mesos i inspirar-se pels seus exercicis espirituals.

Prèviament, a 2/4 de 7 de la tarda, a l’Ajuntament hi haurà una recepció institucional d’agraïment a les entitats que han col·laborat amb el projecte ignasià. L’organització ha estat liderada per l’Ajuntament i l’Oficina Tècnica Manresa 2022. Ha comptat amb el suport d’institucions, organismes, entitats, associacions i persones a títol individual. En especial La Caixa. AUSA, Constructora del cardoner, Denso i assegurances Pujol.

Manresa 2022 s’ha celebrat al llarg del darrer any i ha dut a terme prop de 200 activitats. Algunes es mantindran i també es continuarà potenciant el Camí Ignasià.

[object Object]

Jardins de Llum i el piromusical Manresa 2022 formen part de la Festa de la Llum que a partir d’avui viurà els actes principals. Aquest divendres a les 10 del matí hi haurà al pregó infantil a l’Ajuntament a càrrec de l’escola Pare Algué. A les 7 de la tarda, el constructor Agustí Cots pronunciarà el pregó institucional.

El Gremi de la Construcció de Manresa i comarca és l’administrador de la Llum d’enguany coincidint amb els seus 700 anys d’història. Per aquest dissabte al matí ha preparat un concurs de joves paletes a la plaça Sant Domènec i una festa infantil durant la qual es construirà el mural de la Llum. El dilluns, a 2/4 de 7 de la tarda a la plaça Sant Ignasi, s’inaugurarà una escultura, obra de Xavier Tragant. És el llegat que deixarà. S’instal·la a la plaça perquè el gremi es va crear al que ara seria la capella del Rapte, l’antic hospital de Santa Llúcia d’origen medieval, igual que el gremi.