L'Encesa de la Nova Llum il·lumina Sant Domènec amb milers d'espelmes

Voluntaris han encès milers d’espelmes en el marc del projecte artístic "Ja volem el pa sencer"

La proposta de Susanna Ayala il·lumina Sant Domènec en l'Encesa de la Nova Llum

Redacció

Redacció

El projecte artístic "Ja volem el pa sencer" de Susana Ayala il·lumina aquest dilluns la plaça Sant Domènec de Manresa. L'acció, en el marc de l'onzena edició de l'Encesa de la Llum, aplega milers d’espelmes que han encès persones voluntàries. L'autora de l'acció és artista muralista i compagina diverses tècniques: gravat, serigrafia, treballs amb fusta, il·lustració, murals polítics, obres pròpies i també cartellisme.

Òmnium Bages va ser l’entitat administradora de la Festa de Llum de Manresa l’any 2013 i un dels actes que va promoure va ser l’Encesa de la Nova Llum. En la vigília de la Llum, el dia 20 de febrer i coincidint amb l’arribada de la llum i l’aigua a la plaça de Sant Domènec, 15.000 d’espelmes van il·luminar el camí, tot al llarg de la Muralla del Carme, fins a la plaça dels Infants i part del centre històric de la ciutat. A més de convidar els ciutadans a posar espelmes a finestres i balcons, l’acció consistia a instal·lar rengleres d’espelmes a les vores dels carrers i places del centre històric de Manresa. També s’hi van sumar molts comerços decorant amb espelmes els aparadors.

La voluntat d’Òmnium és la d'arrelar aquesta acció dins dels actes de la Festa de la Llum per aconseguir que es consolidi com una tradició. Així, pretenen que els manresans se la facin seva i que la ciutat s’ompli d’espelmes aquella nit. Amb aquest objectiu, l’entitat s’ha encarregat de coordinar les edicions posteriors de l’acció, en una iniciativa que aplega desenes de voluntaris.