Més de 300 cantaires de corals de gent gran bagenques pugen a l'escenari

El Canta Gran es podrà veure aquest dimarts i dimecres al teatre Kursaal amb la cantata "Boleros" i la solista Carme Canela

Assaig del concert Canta Gran amb amb Carme Canela, la setmana passada al teatre Kursaal

Assaig del concert Canta Gran amb amb Carme Canela, la setmana passada al teatre Kursaal / OSCAR BAYONA

Redacció

Més 300 cantaires de diverses formacions corals de gent gran de Manresa i el Bages participaran aquest dimarts i dimecres al Canta Gran, un projecte participatiu impulsat des de l’Auditori de Barcelona adreçat a gent gran que preparen un espectacle per estrenar-lo dalt de l’escenari. El teatre Kursaal de Manresa acull la vuitena edició del projecte amb la cantata Boleros, un viatge per alguns dels boleros més coneguts de la història i per descobrir també les diferents textures musicals d’aquest gènere.

Els aproximadament 160 cantaires per funció han fet tres assajos previs per preparar els concerts (dimarts i dimecres a les 18 h). Enguany, el concert d'aquest dimarts comptarà amb els participants dels Cor USènior de Manresa, la Coral de La Verbena de Sant Joan de Vilatorrada i Taral·lejant Albades de Calders totes tres dirigides per Rosa Ortega, Coral L’Amistat del Casal de la Gent Gran de Cardona dirigida per Elena Ribera, la Coral Harmonia del Casal Cívic i Comunitari El Castell de Manresa dirigida per Montse Perramon, la Coral Les Veus de Castellnou dirigida per Xavier Ros, la Coral d’Aguilar de Segarra dirigida per Roberto Moreno, la Coral l’Albada de Manresa dirigida per Josep Guiteras, la Coral Dintre el Bosc Canta de Manresa dirigida per Anna Giralt i la Coral Llar d’Avis de Ca l’Arola de Santpedor que dirigeix Xavier Santamaria.

La sessió del dimecres tindrà com a cantaires els Tallers de cançons de tots els temps de l’Ajuntament de Manresa que seran: la Font dels Capellans, la Balconada, Vic-Remei, Crta. Santpedor, Pl. Catalunya, Valldaura, Escodines, el Xup, Mión, Cots, Guix i Pujada Roja, totes dirigides per Pep Torras.

La direcció musical de l’espectacle anirà a càrrec de Montserrat Roset, amb direcció escènica de Toni Vinyals i amb la cantant solista Carme Canela que estarà acompanyada per una banda formada per Dani Garcia (piano), Lluna Aragón (violí), Carola Ortiz (clarinet), Miquel Casanova (contrabaix), Àlex Tenas (bateria) i Roberto Castillo (percussions llatines).

Les entrades, que tenen un preu de 8€ (per a majors de 65 anys un preu de 6€), es poden comprar a les taquilles i per internet a www.kursaal.cat