Bages Centre recupera des d'avui la guanyadora dels Oscars "Todo a la vez en todas partes"

El film dirigit per Daniel Kwan i Daniel Scheinert va endur-se set dels onze premis als quals estava nominat

EFE

Todo a la vez en todas partes, la bogeria multivers de Daniel Kwan i Daniel Scheinert, va complir pronòstics i va arrasar en la 95a edició dels Oscars en fer-se amb set dels onze premis als quals estava nominada, entre ells el de millor pel·lícula i millor direcció. Un film que des d’avui es pot tornar a veure Multicinemes Bages Centre. La creu de la nit la van carregar algunes de les grans favorites, com Almas en pena de Inisherin (9 nominacions), Elvis (8) o Los Fabelman (7) de Steven Spielberg, que van marxar de buit. Ho van fer en una gala en què el recuperat i aplaudit Brendan Fraser (La ballena) es va emportar el premi al millor actor.

«Diuen que aquestes coses només passen a les pel·lícules i no em puc creure que m’estigui succeint a mi. Aquest és el veritable somni americà (...). A tots els que esteu aquí: seguiu somiant!», va proclamar Ke Huy Quan, el Short Round d’Indiana Jones i el temple maleït, en rebre l’Oscar al millor actor de repartiment i en aixecar la primera de les set estatuetes que coronarien Todo a la vez en todas partes com a guanyadora absoluta de la nit. Un discurs que, com la seva companya Jamie Lee Curtis, premiada com a millor actriu de repartiment, va servir dedicar el premi a la seva família. «Papa, mama... acabo de guanyar un Oscar», va afirmar emocionada després de recordar que els seus pares, Janet Leigh i Tony Curtis, van estar nominats també al guardó i no el van aconseguir mai. També va recordar a la seva mare, i a totes les mares del món, a les quals va definir com a «autèntiques superheroïnes», Michelle Yeoh, Oscar a la millor actriu protagonista i la primera intèrpret asiàtica a aconseguir-lo.

«Aquest premi és per a tots els nens i nenes que s’assemblen a mi i que estan mirant la televisió. Aquesta és la prova que es pot somiar en gran i que els somnis es fan realitat. I, noies, no deixeu mai que ningú us digui que se us ha passat l’arròs», va exclamar la protagonista de Todo a la vez en todas partes, un film que, a més dels tres premis interpretatius direcció i pel·lícula, es va emportar els Oscars a millor guió original i millor muntatge.

L’altra guanyadora de la sòbria gala conduïda per Jimmy Kimmell va ser Sin novedad en el frente, la pel·lícula alemanya dirigida per Edward Berger. Una de les favorites amb nou candidatures, finalment es va emportar quatre premis: millor fotografia (James Friend), millor disseny de producció (Christian M. Goldbeck i Ernestine Hipper), millor banda sonora (Volker Bertelmann) i millor pel·lícula internacional. 

Un altre dels triomfadors va ser Guillermo del Toro amb Pinocho (millor pel·lícula d’animació); Sarah Polley (Oscar al millor guió adaptat per Ellas hablan); Mark Weingarten, James Mather, Al Nelson, Chris Burdon i Mark Taylor (millor so per Top Gun: Maverick) i Ruth I. Carter (millor disseny de vestuari per Black Panther: Wakanda Forever). El premi al millor documental va ser per a Navalny, film dirigit per Daniel Roher i l’Oscar a la millor cançó original se’l va endur Naatu Naatu, tema de la pel·lícula RRR, composta per M.M. Keeravaani i Chandrabose.