David Victori, a la preestrena de "Tú también lo harías": "Tenia ganes de regalar-vos el que hem fet"

Més de 400 persones assisteixen a la projecció de quatre dels vuit capítols de la sèrie "Tú también lo harías", rodada majoritàriament a la capital del Bages

Susana Paz

Susana Paz

Feliç, relaxat i amb ganes d'estrenar. De parlar de cinema. De tornar a saludar a la seva família de rodatge. De veure les cares del públic després dels primers capítols de la sèrie que es preestrenava a casa seva. Que s'ha rodat a Manresa i que transcorre a Manresa. Un ple al quinze. El cineasta i director manresà David Victori i bona part de l'equip artístic i tècnic de la sèrie "Tú también lo harías" van reunir aquest dimarts al vespre a les sales 1 i 5 dels Multicinemes Bages Centre més de 400 persones que van poder veure de prop l'energia del director i del projecte, adrenalític. Ho ha fet acompanyat, entre d'altres, del també cocreador de la sèrie, Jordi Vallejo i de l'actor Pablo Molinero i l'actriu Michelle Jenner, dos dels protagonistes. Ella, amb els seus pares. Entre el públic, cares també conegudes com la de Llucià Ferrer o Fermí Fernández. La cita s'ho valia: es preestrenaven quatre dels vuit capítols d'aquesta producció rodada majoritàriament a la capital del Bages, que arribarà una setmana després, el 26 d'abril, a la plataforma Disney+. I el que pot dir, només amb els primers minuts, és que Tú también lo harías té tots els ingredients per esdevenir adictiva. I molt.

Amb el retard habitual i empès pel protocol, després d'una munió de fotos, abraçades i salutacions (amb polítics, família, actors, extres...), el manresà ha corregut literalment cap al públic de la sala 5, on l'esperaven molts dels figurants que han participat en la sèrie, alguns de vinguts de fora, que no s'han perdut l'ocasió de tornar a Manresa (com ha ressaltat el mateix director) i extres manresans, alguns amics del mateix Victori. La figuració i l'equip tècnic l'hna rebut amb aplaudiments: "vosaltres sou els que podeu cridar, xiular, picar de mans...No em direu que no és molt guai veure una sèrie en pantalla de cinema!". Victori ha subratllat que se sentia "molt feliç" per haver pogut rodar a casa, tot i el fred que van passar ara fa un any, i, sobretot, de "regalar-vos el que hem fet, que també és vostre. I amb quatre capítols!. És on us vull deixar. Crec que és el punt just". La sala 1, amb familiars, amics i autoritats, l'ha vist arribar minuts més tard. Allí, qui l'esperava era el conductor de l'acte, Joan Barbé i l'alcalde de Manresa, Marc Aloy.

Aloy, que ha confessat que amb la filmografia de Victori "vibra i pateix", ha agraït que el director manresà escollís casa seva per rodar la primera sèrie que no fa de Manresa un escenari de qualsevol altra ciutat, sinó que la fa protagonista. Ha recordat el mes llarg de rodatge i les setmanes preparatòries i com l'equip artístic i tècnic es va fer seva la ciutat, amb el bar Toni's de la plaça Major, per exemple, com a punt de trobada. I d'aperitius. "Recomaneu-la, la sèrie" ha remarcat, "a veure si hi ha una segona part i també es roda a Manresa". Barbé ha posat l'èmfasi al fet que David Victori, des dels seus inicis, "sempre ha estrenat a casa, primer a l'Atlàntida, on el premiat curt La culpa va guanyar al Fecinema i després al Bages Centre, com avui". I li va agraïr "la complicitat" que al llarg de la seva carrera ha tingut amb Manresa. El protagonista, que ha baixat fins a l'escenari (estava assegut amb Molinero, Jenner i Vallejo), ha assegurat que "vam ser molt feliços a Manresa" durant el rodatge i que en el xat de l'equip ja havien compartit fotos amb els companys que no havien pogut assistir a la preestrena manresana. I com ell mateix explicava ahir en l'entrevista d'aquest diari, ha remarcat com el rodatge a casa seva "m'ha fet redescobrir la ciutat gràcies a l'equip". Victori ha agraït a la família, als amics, als actors i productors, com Anxo Rodríguez, també present, i sobretot al Bages Centre "per obrir-me sempre les portes".

091, el telèfon de la policia. Una trucada és el primer que veuran quan s'estreni la sèrie. I és el que els espectadors han vist dimarts en un thriller amb escenaris coneguts. Del rètol de carretera amb el nom de Manresa, al descampat de l'antic Menfis. Però també l'antiga fàbrica de l’Anònima, la redacció del diari Regió7, la baixada de la Seu i l'interior i exterior de la Basílica. És la màgia de la ficció. La nit s'acabava amb un col·loqui i un refrigeri. Brindant per una altra nit de cinema.

Un bus 'tallat' per la meitat i la descoberta d'El Sielu

Tú también lo harías Víctimes, testimonis, còmplices De l'absoluta "llibertat" a l'hora de treballar, rodatge com un "joc"proposar a l'alcalde un bus de Manresa a l'aeroport

Subscriu-te per seguir llegint