Regió7

Les novetats locals de Sant Jordi 2023

Recull de llibres dels autors i autores de la Catalunya Central que presenten novetat per aquest diumenge de Sant Jordi

Manresa mira el Riu - Francesc Comas

Zenobita Edicions / 20 euros / 104 pàgines / Història local

El llibre, de l'historiador manresà Francesc Comas, posa en valor el riu Cardener com a catalitzador de l'activitat econòmica de la ciutat al llarg de la seva història, així com del paisatge que ha marcat la ciutat al llarg dels darrers segles. Una eina valuosa per als amants de la història i la geografia local

Portada del llibre

Portada del llibre

Marcel Contaire - Miquel Coll/Manel Justicia/ Cristina Zafra 

Zenobita Edicions / 15 euros / 40 pàgines / Conte infantil amb música

El Marcel, que anhela conèixer la fórmula per escriure un bon conte, és el protagonista del llibre i de la nova cantata impulsada per l’Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM). El llibre porta un codi per accedir-hi.

Portada del llibre

Portada del llibre

10 anys, 10 contes - Diversos autors

Zenobita Edicions / 20 euros / 104 pàgines / contes

El Centre de Recursos en Trastorn de l’Espectre Autista de la Catalunya central (CR TEA CC) celebra el seu 10è aniversari amb 10 contes escrits i il·lustrats per diferents autors. Cada capítol inclou una breu explicació d’una característica de les persones amb TEA que signa la psicòloga Sandra Tarrés, així com un resum any per any de l’entitat.

portada

portada

La medicina a Navarcles - Armand Rotllan

Zenobita Edicions / 15 euros / 154 pàgines / Història

El llibre subratlla els aspectes sociosanitaris més rellevants de la població d’aquest municipi bagenc d’abans de la Guerra Civil, analitzant la topografia mèdica de Navarcles del metge Anicet Gresa.

medi

medi

La Revolta dels Burots -Alumnes de 5è i 6è d'Artés -Il·lustracions de Xavi Reñé

Editorial Lalè / 15 euros / 28 pàgines / Infantil

Aquest llibre és una iniciativa de Lalè en col·laboració amb l’Ajuntament d’Artés. Ha nascut a partir de la reflexió de l’alumnat de 5è i 6è de l’escola Doctor Ferrer i l’escola Vedruna d’Artés (curs 2022-23), en el marc d’un projecte conjunt, que ha inclòs un taller d’escriptura, per treballar la Revolta dels Burots, un els capítols històrics més importants del poble, com a part de la història compartida.

port

port

Una visió del Berguedà: Joan Ribera Fornells -Xavier Pedrals, Abel Rubió i Santi Suso

Efadós / 29,95 euros / 152 pàgines / Memòria fotogràfica

Selecció de prop de 200 fotografies obra del guardiolenc Joan Ribera Fornell (1921-2005). El volum permet aproximar-se a l'obra i figura d'un dels fotògrafs més destacats del Berguedà. En el llibre es traça la biografia i trajectòria professional de Ribera, així com el seu treball per a la conservació i difusió del seu llegat fotogràfic que es troba dipositat a l'Arxiu Comarcal del Berguedà. Tanca la publicació reculls temàtics de fotografia sobre natura, paisatges i activitat social berguedana.

portada uan visio del bergueda 589

portada uan visio del bergueda 589

Dir Adeu -G.C. Claramunt

Amazon / 15 euros / 190 pàgines / Novel·la juvenil

Cinquena novel·la de G. C. Claramunt, pseudònim de la periodista d'aquesta casa, Gemma Camps, que presenta una història sobre "l'amor, la mort, la llibertat, la capacitat de saber dir adeu i, sobretot, l'estimació per la naturalesa". Ambientada a l'estació del Port del Comte i el poble de Sant Llorenç de Morunys, la trama comença quan, per vacances de Nadal, una mare i dos fills, la Carla i el Joan, tornen al Port del Comte després d'un parèntesi forçat per un fet tràgic.

dir

dir

Salt de Plens - Jeroni Muñoz

El Gall Editor / 22 euros / 248 pàgines / Novel·la

El manresà publica la seva quarta novel·la, guardonada amb el Premi Vila de Lloseta de Narrativa 2022. Una obra de muntanya, emocional, de travessa física i vital, que segueix l'estructura dels salts de la Patum. A Salt de Plens, l'autor explora el dolor de les relacions familiar per culpa de la incapacitat de saber-nos comunicar. I ho fa a través de la història d'un pare i un fill. Aquest, decideix guarir la seva ràbia caminant i decideix anar a trobar el pare, que fa de guarda en el refugi Vents del Cadí. Per a Muñoz, la muntanya aporta l'escenari i, la Patum, el ritual per explicar un nou context en la relació dels protagonistes.

plens

plens

El fonoll silvestre i marí - Elisenda Carballido i Montserrat Enrich

Farell Editors / 20 euros / 128 pàgines / Cuina

El fonoll és una planta silvestre molt present arreu, però força absent a les cuines, i, tanmateix, el seu potencial com a aliment és enorme. Aporta, sobretot, aroma, sabor, aliment i medicina. Se n’aprofita tot: les tiges, pecíols, fulles, flors i fruits, cada part en el seu moment de l’any i per a diferents finalitats. A més del fonoll silvestre el llibre de Carballido i la bagenca Enrich parla també del fonoll cultivat o fonoll dolç, una subespècie derivada de la varietat silvestre que es pot comprar en el mercat. També del fonoll marí, una planta del litoral marítim, que mereix un capítol a part per la seva importància i singularitat i perquè forma part de la cultura gastronòmica catalana i balear.

Coberta Fonoll 4

Coberta Fonoll 4

Observar el temps - Manel Cascante Torrella i Jordi Rodoreda Rosàs

Farell Editors / 8 euros / 64 pàgines / Natura

El metereòleg de BTV, el baganès Manel Cascante és el coautor amb Jordi Rodoreda d'aquesta guia que inclou 57 fitxes per reconèixer els principals tipus de núvols (28) i fenòmens meteorològics (29). En el cas dels núvols s’inclouen tots els gèneres i espècies vigents a l’Atles internacional de núvols (OMM), a banda d’algunes varietats, particularitats suplementàries i núvols accessoris. Cada fitxa inclou una o diverses fotografies descriptives i incorpora un text científic, redactat de forma planera, que aporta informació bàsica i pràctica, i curiositats.

cober observar Temps

cober observar Temps

Cerdanya. Camins de natura - Núria Boltà i Vilaró

Farell Editors / 18 euros / 110 pàgines / Muntanya

L'autora puigcerdanesa proposa 25 excursions força variades i de diferents llargades: de passejades de menys d’una hora fins a caminades de vuit quilòmetres per gaudir del paisatg,e tant per l’Alta com per la Baixa Cerdanya. Es tracta d’itineraris per camins a l’abast de tothom que pretenen animar a iniciar-se en la pràctica del senderisme. La guia va dirigida a totes aquelles persones que volen conèixer aquesta comarca de manera progressiva i conèixer el seu ric patrimoni: des de llacs, boscos i camins de ribera, passant per fonts en entorns idíl·lics, així com nuclis de pobles molt ben conservats, santuaris, velles fortaleses, castells o petites ermites amagades.

Coberta Cerdanya 61

Coberta Cerdanya 61

Monistrol de Montserrat. Un miler d'anys d'història (Vol1 i 2) -Llorenç Soldevila, Salvador Redó, Josep Batlle i David Blasco

Ajuntament de Monistrol / 25 euros cada volum / 840 pàgines (dos volums) / Història

Ambiciosa obra que vol esdevenir referencial que s’endinsa en la història poblacional d’aquesta vila del Bages Sud des del segle X al primer quart de segle XXI. Els autors han estat: Llorenç Soldevila, mort sobtadament el 10 de desembre de 2022, Salvador Redó, Josep Batlle i David Blasco. L’edició és a càrrec de l’Ajuntament qui n’ha assumit les despeses i a qui els autors han cedit els drets. L'obra vol ser un lloc comú on interessats per la història, estudiants o altres investigadors puguin pouar en materials de primera mà, en uns textos o en unes referències que els permeti, a través de la història local, entendre la història del país. De l'anècdota -del monjo contrabandista- a la galeria de monistrolencs notables.

Portada vol 1

Portada vol 1

Portada vol 2

Portada vol 2

Triomfador - Joan Jordi Miralles

Males Herbes / 18 euros / 205 pàgines / Novel·la

Joan Jordi Miralles va estar dels 13 als 17 anys vivint a la Masia del Barça i a la Residència Blume com a jove promesa del bàsquet. L’aposta per la cistella no va cuallar però la literatura va guanyar un narrador que ara posa el dit a la llaga del somni blaugrana en una novel·la, Triomfador, que fa dels maltractaments viscuts a la casa del planter barcelonista una reflexió sobre la configuració de la identitat. Una de les novel·les més destacades de la temporada.

triom

triom

Les calces al sol - Regina Rodríguez Sirvent

La Campana / 20,90 euros / 464 pàgines / Novel·la

Regina Rodríguez Sirvent és una de les sensacions literàries de la temporada. Nascuda el 1983 a Alp, ha unit la seva estimada Cerdanya i la ciutat d’Atlanta, un lloc on «jo no recomanaria mai d’anar-hi a viure», en els escenaris principals de la novel·la Les calces al sol. Una comèdia sobre la importància de perseguir els somnis protagonitzada per la Rita Racons, una dona jove que viatja als Estats Units per fer d’au-pair a veure si així es retroba amb ella mateixa.

les calces al sol

les calces al sol

Confessió - Eugènia Vilaró

Parcir/ 19 euros / 414 euros / novel·la

L'Eloi, una ciutadà ben considerat amb una feina reconeguda, necessita buidar el pap i explicar la seva vida. Un neguit el turmenta i el relat de la seva confessió posa al descobert amors, passions i enganys.

confessio

confessio

La pell del món -Xavier Mas Craviotto

L'Altra Editorial / 18,90 euros / 272 pàgines / Novel·la

Xavier Mas-Craviotto (Navàs, 1996) va irrompre en l'escena literària el 2018 guanyant el Premi Documenta, amb la novel·la La mort lenta, i el Certamen Art Jove Salvador Iborra 2018, amb el poemari Renills de cavall negre. Quatre anys després publica una novel·la que reincideix en alguns temes com la família i la mort i que, novament, protagonitzen dos germans que aborden la violència patida des de prismes radicalment diferents. Es tracta de La pell del món (. Així mateix, l'autor navassenc també ha publicat des que va començar el 2023 dos llibres de temàtiques diferents: el poemari La llum subterrània (Edicions 62), guanyador del Premi Ausiàs March de poesia dins els Premis Ciutat de Gandia; i, escrit a sis mans (amb Gerard Viladomat i Clara Soler) Petem-ho. Manual de català per a boomers i millenials (Rosa dels Vents). Tots tres porten el portal web sobre argot juvenil Com ho diria.

la pell

la pell

La llum subterrània / Edicions 62 /15,50 euros / 72 pàgines / Poesia

La llum subterrània / Edicions 62 /15,50 euros / 72 pàgines / Poesia

Petem-ho! / Rosa dels Vents / 19,90 euros / 160 pàgines / Manual de català

Petem-ho! / Rosa dels Vents / 19,90 euros / 160 pàgines / Manual de català

Profecia - Raül Garrigasait

Edicions de 1984 / 18.50 euros / 240 pàgines / novel·la

Una plaga de senglars amenaça amb envair Barcelona en la segona novel·la de l'autor solsoní, que tracta sobre la relació entre homes i animals i la immaterialitat del món contemporani. Els protagonistes són un pare i filla que viuen a la seva manera el dol per l'esposa i la mare morta. L'Andreu treballa per controlar la plaga, la filla estudia semítiques i està obsessionada per les històries dels profetes antics.

Profecia RaülGarrigasait

Profecia RaülGarrigasait

Aprenent de pare - Joan Turu

Bindi Books / 19, 95 euros / 192 pàgines / àlbum il·lustrat

La paternitat pot ser és una experiència transformadora, tal i com explica Joan Turu, veí de Sallent, en aquest àlbum il·lustrat pensat per a un lector adult. El naixement dels seus dos fills va motivar un exercici d'introspecció del dibuixant i il·lustrador per descobrir nous aspectes de la masculinitat, que la societat sovint cobreix d'un tel d'indiferència cap a tot allò que té a veure amb les cures.

aprenentdepare

aprenentdepare

La revolta dels pollastres - Llorenç Capdevila

Andana Editorial / 11,90 euros / 152 pàgines / novel·la juvenil (+10 anys)

El Guillem té onze anys i creu que no s'enamorarà mai, però la seva preocupació és el mal tràngol econòmic de l'empresa d'articles de broma de la seva família. La gent ja no compra xiulets que sonen com un pet i altres productes per fer riure. El noi, però, té un pla.

larevoltadelspollastres

larevoltadelspollastres

Grup 13. Amistat, vocació, tradició - Grehvat.0 i Ovidi Cobacho Closa

Parcir / 22 euros / 142 pàgines / art

El treball de recerca sobre el col·lectiu d'artistes de Manresa i comarca anomenat Grup 13, que va tenir un notable protagonisme en el panorama cultural i pictòric de finals del segle XX i inicis del XX, pren forma de llibre després de l'exposició i les activitats realitzades en els darrers mesos. L'autoria és del Grup de Recerca Humanística de Proximitat de Cal Gravat, que dirigeix Ovidi Cobacho a Manresa.

grup13

grup13

La Vila d'Argençola - Raimon Jordi Ferran

Ajuntament de Castellnou de Bages / 10 euros / 127 pàgines / patrimoni

L'empresari Manuel Saladrigas Freixa va adquirir el 1904 el mas de la Vila d'Argençola al terme de Castellnou de Bages. La família encara n'és la propietària i hereva d'un edifici imponent que el besavi de l'autor d'aquesta monografia va decorar amb detalls wagnerians.

argençola

argençola

100 dies confitat a la cuina - Josep Cuello Subirana

Onix Editor / 22 euros / 296 pàgines / cuina

Més que un receptari, aquest llibre és el testimoni de la passió pels fogons a la qual es va aplicar amb afany el manresà Josep Cuello durant els dies del confinament pandèmic, del 15 de març al 22 de juny del 2020. Cent dies en que va cuinar pels de casa, va compartir textos i imatges amb els amics i, ara, retornen en forma de llibre ple de reflexions i lectures.

100diesconfitatalacuina

100diesconfitatalacuina

Bach en temps de pandèmia - Oriol Pérez i Treviño

dinsic.com / 24.90 euros / 282 pàgines / música

Recorregut litúrgic des del dia de Nadal del 2020 fins al 19 de desembre del 2021 (quart diumenge d'Advent): cada diumenge, el musicòleg manresà Oriol Pérez comenta una cantata de Bach. Un exercici que combina amb les reflexions personals d'uns temps complicats i pandèmics.

bachentempsdepandemia

bachentempsdepandemia

Robert Gerhard. Un Quixot amb noblesa d'esperit - Oriol Pérez i Treviño

dinsic.com / 22 euros / 222 pàgines / música

Biografia de Robert Gerhard i Ottenwaelder (Valls, 1896-Cambridge, 1970), considerat el compositor català més important del segle XX. El seu periple vital i intel·lectual explica la dissort històrica de Catalunya, Espanya i França.

robertgerhard

robertgerhard

Eixavuiros - Irene Solanich Sanglas

Edicions Xandri / 18 euros / 132 pàgines / contes

Aplec de narracions breus que, com un esternut, produeixen un pessigolleig instantani. Les peces de Solanich són divertides i angoixants, fosques i clarividents.

Eixavuiros Thumb 2

Eixavuiros Thumb 2

Convergència. Metamorfosi o extinció - Núria Orriols Guiu

Angle Editorial / 20,90 euros / 400 pàgines / política

Convergència Democràtica de Catalunya va néixer el 1974 i va esdevenir un projecte d'èxit que va liderar Catalunya i va acabar desapareixent sota el pes de la corrupció. La periodista berguedana Núrria Orriols narra l'auge i la caiguda del partit de Jordi Pujol.

convergencia

convergencia

El márketing del actor - David Victori i Vicens Castellanos

El márketing del actor / 24 euros / 313 pàgines / interpretació

El director manresà David Victori i altres components de la companyia El márketing del actor fa més d'una dècada que porta a terme un taller per a actors i actrius que vulguin millorar la seva visibilitat. Aquests ensenyaments també es poden adquirir en aquest llibre que els autors signaran aquest dia de Sant Jordi al Centre de Ioga i Benestar Frizzant (Gran Via, 692) de Barcelona, d'11.30 a 18 h.

elmarketingdelactor

elmarketingdelactor

El misteriós tresor del pirata Caracul - Galdric Sala i Teresa Montsech

Parcir / 24 euros / infantil (de 6 a 10 anys)

La nova sèrie Les increïbles aventures de l'Ot i l'Òria és aquest conte creat pel dibuixant Galdric Sala, acuditaire de Regió7, i l'educadora infantil i artista gràfica Teresa Monsech, fruitosenc ell i santvicentina ella. L'Ot i l'Òria inicien la recerca del tresor que amaga el pirata Caracul.

elmisteriostresordelpiratacaracul

elmisteriostresordelpiratacaracul

Martín y la lupa mágica en el Capricho de Gaudí - Èlia Muñoz i Marta Fernández

Sar Alejandria / 15 euros / 52 pàgines / infantil

La manresana Èlia Muñoz ha escrit el seu primer àlbum infantil en castellà, en col·laboració amb la il·lustradora Marta Fernández. El protagonista és un nen que té una lupa màgica amb la qual pot descobrir els racons i la història del Capricho, nom que rep una casa que va fer Gaudí a la localitat de Comillas, on viu Muñoz.

martinylalupamagica

martinylalupamagica

Orígens, evolució i expansió de la vinya al Bages - Jaume Plans

Fundació Noguera i Pagès Editors / 26 euros / 424 pàgines / història

L'especialista Jaume Plans aborda l'expansió d'un dels cultius més importants de la comarca del Bages durant els segles XVII, XVIII i XIX, la vinya. L'autor aprofundeix en els orígens i l'evolució i els establiments a rabassa morta.

origensexpansioievoluciodelavinyaalbages

origensexpansioievoluciodelavinyaalbages

101 anècdotes de la riba del Cardener - Emma Cachón

Efadós / 28 euros / 352 pàgines / geografia

Viatge per la riba del riu Cardener per fer adonar el lector de la importància que ha tingut al llarg dels temps, ja sigui com a frontera amb els regnes moriscos o motor d'industrialització. Un recorregut ple d'anècdotes, personatges, monuments i espais naturals.

101 anecdotes de la riba del cardener 580

101 anecdotes de la riba del cardener 580

Calaf desaparegut - Antonino Mestres i Josep Maria Solà

Efadós / 23 euros / 184 pàgines / fotografia i història

Imatges des de finals del segle XIX i fins als anys 70 del xx construeixen el relat fotogràfic d'aquest llibre que revisita la història local i les transformacions sofertes.

calaf desaparegut 567

calaf desaparegut 567

Mines de potassa del Bages - Albert Fàbrega

Efadós / 33 euros / 200 pàgines / història i fotografia

Les fotografies antigues expliquen la història de l'extracció de potassa a les quatre mines del Bages que es van obrir, a Súria, Sallent, Balsareny i Cardona. L'estudiós surienc Albert Fàbrega recorre els principals episodis i temes d'aquest relat comentant una selecció de tres-centes instantànies d'època.

mines de potassa del bages 524

mines de potassa del bages 524

L'última victòria de l'URSS - Manel Alías

Ara Llibres / 20,90 euros / 288 pàgines / història i esport

El periodista berguedà Manel Alías, que va ser corresponsal de TV3 a Moscou i va cobrir els primers temps de la guerra d'Ucraïna, explora l'ànima dels darrersa anys de la Unió Soviètica a través de l'esport. Explicant els casos d' Aleksandr Karelin, Vitali Xerbo, Aleksandra Timoixenko i Aleksandr Popov, l'autor explica com era l'imperi soviètic abans de la desfeta.

coberta urss

coberta urss

A tres de quatre - Jordi Cussà

Edicions de L'Albí / 15 euros / 80 pàgines / poesia

A tres de quatre vol reivindicar la faceta del desaparegut Jordi Cussà (Berga, 1961-2021) com a poeta amb una selecció de 54 dotzets, com ell mateix va anomenar aquests sonets de només dotze versos, que la traductora Anna Casassas n’ha seleccionat de més d’un centenar. Un recopilatori poètic inèdit.

A tres de quatre Jordi Cussà L'Albí CMYK

A tres de quatre Jordi Cussà L'Albí CMYK

Un llençol blanc - Xavier Gonzàlez-Costa

Edicions de l'Albí / 18 euros / 156 pàgines / poesia

Dietari poètic que l’autor berguedà va començar a escriure el mateix dia que Rússia va envair Ucraïna i on expressa una mirada molt personal - reflexions, dubtes, pors- durant els quatre primers mesos del conflicte.

Un llençol blanc L'Albí CMYK

Un llençol blanc L'Albí CMYK

Memòria externa - Ton Armengol

Edicions de l'Albí / 16 euros / 120 pàgines / poesia

L'autor manresà encara un nou poemari després de Quinze estius i una hora incerta (2013) i He somiat en tu (2018). L’efímer, l’oblit i el dubte en uns versos entre la disfòria i el vitalisme.

Memòria externa L'Albí CMYK

Memòria externa L'Albí CMYK

On s'amaga l'avi - Isabel Palà i Valentí Gubianas

Parcir / 18 euros / 40 pàgines / infantil

Un conte que ajudarà els més petits a entendre i posar paraules a la pèrdua d’un ésser estimat. Amb una guia de recomanacions pràctiques per ajudar els seus adults de referència a acompanyar-los en el camí del dol.

onsamagalavi

onsamagalavi

La filla del vent - Jordi Agut

Pagès Editors / 23 euros / 452 pàgines / novel·la negra

Tercera i última novel·la de la trilogia sobre la cara fosca de l'esport. La ficció està ambientada al Jocs Olímpics de Tòquio, on la incertesa i la mort conviuran amb la glòria esportiva.

Lafilladelvent

Lafilladelvent

Josep Fornas, el solucionador - Joan Esculies Serrat

Pòrtic / 18,90 euros / 440 pàgines / biografia i història

El periodista i historiador manresà Joan Esculies va guanyar el Premi Carles Rahola d'assaig per la biografia de Josep Fornas (1924-2021), que durant quinze anys va ser l'home de confiança de Josep Tarradellas a l'interior del país.

josep fornas el solucionador joan esculies serrat 202209210859

josep fornas el solucionador joan esculies serrat 202209210859

Història de Súria. Vols. 1 i 2 - Albert Fàbrega

Ajuntament de Súria / Història

L'estudiós surienc Albert Fàbrega ha publicat en els darrers mesos els dos volums d'una obra imprescindible per conèixer la història de Súria des de la prehistòria fins el segle XX.

historiadesuria

historiadesuria

A l'atenció de Selena - Òscar González

Parcir / 22 euros / 426 pàgines / biografia

El manresà Òscar González ha confegit un llibre on explica la vida, de Selena Maria Gomez, actriu, productora de televisió, cantant, compositora, dissenyadora de moda i filantropa. Amb fotos i reflexions pròpies. 

alatenciodeselena

alatenciodeselena

Sórdidas experiencias - ARC

Parcir / 18 euros / 158 pàgines / novel·la

La vida del Carlos fa un tomb quan comença a rebre uns missatges estranys. Home de mitjana edat i separat, el sexe, les drogues, el luxe i el poder el fan entrar en una espiral frenètica d'esdeveniments.

sordidasexperiencias

sordidasexperiencias

Falcon & Firkin. Si no fos per tu - Jordi López Cayuelas

Parcir / 24 euros / 252 pàgines / música

Recull de les seixanta cançons editades per Jordi López Cayuelas en els deu discos del seu projecte musical, Falcon & Firkin. S’inclouen també anècdotes, la història del grup, fotos promocionals, àlbums i senzills.

falcon

falcon

Paraules traçades - Jaume Bonvehí

Edicions de l'Albí / 15 euros / 108 pàgines / poesia

El manresà tanca, amb l’arribada a Manresa, una tetralogia poètica encetada el 2019 en la qual, a través de la cadència i la lleugeresa dels haikus, ha recorregut, físicament i espiritualment, el Camí Ignasià.

Paraules traçades L'Albí CMYK

Paraules traçades L'Albí CMYK

Miscel·lània d’Estudis Bagencs. De la Guerra Civil Catalana (1462-1472) a la Guerra dels Segadors (1640-1652) - Adrià Mas Craviotto (coordinador)

Centre d'Estudis del Bages / 25 euros / 443 pàgines / història

La 14a Miscel·lània tracta el període comprès entre els segles XV i la primera meitat del XVII. Vint articles d'estudiosos i historiadors de la Catalunya central tracten temes diversos per omplir alguns dels buits que hi ha en la comprensió dels segles baix-medievals i els primers moderns. També es fa un homenatge a Xavier Sitjes.

miscelania

miscelania

La Greta es va perdre en una muntanya de llibres - Pep Molist i Kim Amate

Edebé / 9 euros / 32 pàgines / infantil (+ 3 anys)

Un dia hi va haver un terratrèmol i la Greta, que sempre era a la biblioteca perquè li agradava molt llegir, va quedar enterrada sota una muntanya de llibres. Un nou títol del polifacètic autor manresà Pep Molist.

lagreta

lagreta

La vida secreta de la Sylvia Nolan - Núria Pradas

Columna / 21 euros / 304 pàgines / novel·la

Al Nova York del 1964, la Idalia, filla de la reconeguda historiadora Sylvia Nolan, rep una capsa plena de documents de la seva mare. Dins hi ha cartes d'amor i una fotografia datada el 1931 a Barcelona. La nova novel·la de la sesrovirenca Núria Pradas.

la vida secreta de la sylvia nolan nuria pradas andreu 202210051009

la vida secreta de la sylvia nolan nuria pradas andreu 202210051009

La ciutat dels nens - Teresa Roig

Navona / 22 euros / 312 pàgines / novel·la

L'autora igualadina Teresa Roig novel·la la història de La Ciudad de los Muchachos, una llar d'aprenentatge a Collserola per a nens orfes i sense recursos que es va inaugurar el 1951 en ple franquisme. Un indret que es va convertir en un infern per a molts dels que hi van viure.

laciutatdelsnens

laciutatdelsnens

stats